ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χ.Ανδρέου: 'Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συνομιλία του Λαρένα ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης'

Χ.Ανδρέου: 'Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συνομιλία του Λαρένα ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης'

Η Αστυνομία είχε στα χέρια της απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ακούγεται ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας Χόρχε Λαρένα να συνομιλεί με άλλο ποδοσφαιριστή από την Ισπανία σε σχέση με χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» το απομαγνητοφωνημένο υλικό βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019, από Ισπανούς ανακριτές, κατά τη διάρκεια συνάντησης που διευθετήθηκε.    

Ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι το συγκεκριμένο υλικό εξασφαλίστηκε μέσω παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις ισπανικές αρχές αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στοιχειοθέτηση υπόθεσης, ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης.

Επίσης ανέφερε πως έχει σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση και δόθηκε περί τα τέλη Ιανουαρίου στον Γενικό Εισαγγελέα για να δοθούν οδηγίες.  

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως η αρχική πληροφόρηση για τον Λαρένα είχε δοθεί στην Αστυνομία τον Μάρτιο του 2019. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανδρέου, είχε ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνει συνάντηση μεταξύ κυπριακών και ισπανικών Αρχών. Αυτή η συνάντηση, με βάση τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας έγινε στο Αρχηγείο με τη συμμετοχή των Κύπριων και των Ισπανών ανακριτών, καθώς και της Europol. Στη συνάντηση είχε ζητηθεί η απομαγνητοφώνηση του υλικού και η μετάφρασή του.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα (17/02), δημοσίευμα της iσπανικής εφημερίδας "El Confidencial" αναφέρεται σε προσυνεννοημένους αγώνες στο κυπριακό πρωτάθλημα με συνδετικό κρίκο, όπως υποστηρίζεται, από τον Χόρχε Λαρένα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ΑΕΚ.

Εξάλλου, σε ρεπορτάζ του το ΚΥΠΕ την Τρίτη (18/02),  μεταφέρει αυτούσιες αναφορές της ισπανικής εφημερίδας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η Αστυνομία της Κύπρου έχει στοιχεία που υποστηρίζουν τα όσα καταλογίζονται στον Λαρένα. Τα στοιχεία αυτά, αναφέρει η εφημερίδα, αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων στο τελευταίο διάστημα της σεζόν 2017-18: «Η ομάδα του ποδοσφαιριστή συμμετείχε σε όλα αυτά. Πρόκειται για το πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Κυπέλλου Κύπρου όπου αγωνίστηκε η ΑΕΚ Λάρνακας με το ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 και έληξε 2-0, ενός αγώνα της Α΄ Κατηγορίας που αγωνίστηκαν τέσσερις μέρες αργότερα οι ίδιες ομάδες, και πάλι στην έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας, με τελικό σκορ 1-3 (υπέρ του ΑΠΟΕΛ), του δεύτερου σκέλους του ημιτελικού, στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 (υπέρ της ΑΕΚ), και τελικά, ο τελικός του Κυπέλλου, που αγωνίστηκε η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Απόλλωνας Λεμεσού στις 16 Μαϊου 2018 και τελείωσε με νίκη για την ΑΕΚ με 2-1».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top