Η VW αναβάλλει πάλι την απόφαση για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Η VW αναβάλλει πάλι την απόφαση για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

ο Γερμανικό  Πρακτορείο   Ειδήσεων  (DPA),   με   τίτλο «Αναβάλλεται   η   απόφαση   για   το   εργοστάσιο   της  VW  στην   Τουρκία», αναφέρει πως η Volkswagen θα αναβάλει πάλι την απόφαση για το αμφιλεγόμενο νέο εργοστάσιο στην Τουρκία.



Αυτό πιθανόν οφείλεται στο ότι δεν θα ληφθεί σχετική απόφαση στην προγραμματισμένη συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου όπως ειπώθηκε από κύκλους της εταιρείας.

Επισήμως,το   εγχείρημα   έχει   παγώσει   από   την   έναρξη   των   τουρκικών   στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, το φθινόπωρο του 2019.

Μετά την πρώτη αναβολή, η  VW  σχεδίαζε αρχικά να λάβει σχετική απόφαση στις αρχές   του   νέου   έτους.   Πολλές   φορές   είχε   ειπωθεί   ότι   διεξάγονται   «οι   τελικές»συζητήσεις.

Η εταιρεία ίδρυσε επίσης μια τουρκική θυγατρική, με κεφάλαια ύψους 164 εκ. δολ., η οποία κατεγράφη στο εμπορικό μητρώο

Πρόσφατα ειπώθηκε ότι η τελική αξιολόγηση θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2020. Στο μεταξύ, η VW θέλει να μετεγκαταστήσει την παραγωγή του Passat (που μέχρι τώρα γίνεται στη γερμανική πόλη  Emden) και του  SkodaSuperb.

Η νεότερη αναβολή πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι η VW δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στην τρέχουσα ζήτηση ιδιαιτέρως του Skoda, μέσω άλλων τοποθεσιών παραγωγής.

Εξάλλου, η  VW  σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο από 1 δισ. ευρώ στο νέο εργοστάσιο κοντά στη Σμύρνη, το οποίο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Με δεδομένη την κατάσταση, ήταν σωστό να σταματήσει ο σχεδιασμός για την Τουρκία, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ο επικεφαλής του ομίλου VW, Χέρμπερτ Ντις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE