ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες- Χαμηλό βαρομετρικό από την Τουρκία φέρνει βροχές και καταιγίδες

Τμ. Μετεωρολογίας: Άστατος ο καιρός τις επόμενες μέρες- Χαμηλό βαρομετρικό από την Τουρκία φέρνει βροχές και καταιγίδες

Βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη 19/2. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με λειτουργό του Τμ. Μετεωρολογίας την Παρασκευή 21/2 καθώς και το Σάββατο 22/2 αφού την χώρα θα επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από την Τουρκία. Διαβάστε αναλυτικά.

 

Το βράδυ της Τρίτης 18/2 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια και βόρεια παράλια και ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, κυρίως στις υπήνεμες περιοχές, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη 19/2 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα τραπούν σε δυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Τετάρτης 19/2 παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη 20/2, αρχικά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Τοπικά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή 21/2 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο 22/2, αρχικά, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, την Παρασκευή πτώση και το Σάββατο μη αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top