ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τέσσερις νύχτες και πέντε μέρες μέσα σε ένα κλουβί σκύλου – «Ναι, ξέρω, είμαι τρελός»

ΚΥΠΡΟΣ: Τέσσερις νύχτες και πέντε μέρες μέσα σε ένα κλουβί σκύλου – «Ναι, ξέρω, είμαι τρελός»

Την Δευτέρα,  24 Φεβρουαρίου 2020, ο εκπαιδευτής σκύλων David Reid θα εγκαινιάσει το πρότζεκτ ‘One Mans Rescue’ στην Κύπρο για την ενίσχυση της συνειδητοποίησης για τη διάσωση των ζώων.

 Ο εκπαιδευτής θα περάσει 4 βιντεοσκοπημένες νύχτες και 5 μέρες σε ένα κλουβί στο Καταφύγιο Σκύλων Αραδίππου για ενίσχυση της συνειδητοποίησης του τι περνούν σωματικά και ψυχικά οι σκύλοι που έχουν διασωθεί όταν τοποθετούνται σε ένα καταφύγιο.

Το να ζεις σε κλουβί είναι ψυχοφθόρο για οποιοδήποτε ζωντανό και ο 60χρονος Ντέιβιντ από την Αχνα της επαρχίας Αμμοχώστου θα μοιραστεί ένα κλουβί με ηλικιωμένα και ανάπηρα ζώα που βρίσκονται χρόνια στο καταφύγιο Αραδίππου και θα αδράξει την ευκαιρία να εργαστεί μαζί τους ως εκπαιδευτής βοηθώντας τα να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να τα προετοιμάσει για τη ζωή εκτός καταφυγίου  όταν βρεθεί κάποιο μόνιμο σπιτικό .

“Θέλω να δείξω στον κόσμο τι θα πει να ζεις σε κλουβί για μεγάλες περιόδους, από την οπτική ενός σκύλου, να ενισχύσω την συνειδητοποίηση και να βρεθούν σπιτικά για κάποια από τα πιο ηλικιωμένα σκυλιά που βρίσκονται χρόνια στο καταφύγιο», λέει ο Ντειβιντ.

“Θα βιώσω ακριβώς πώς αισθάνονται τα σκυλιά περνώντας τη μέρα τους σε κλουβί , και τι συνέπειες έχει αυτό για την πνευματική υγεία” λέει ο πρώην υπάλληλος τράπεζας που μετακόμισε στην Κύπρο πριν από 10 χρόνια.

Είναι μια πρωτοβουλία του λάτρη των σκυλιών Ντέιβιντ Ράιντ σε συνεργασία με τα βραβεία ευημερίας των ζώων ELAFI.

Κατά την παραμονή του στο καταφύγιο ο Ντέιβιντ θα χρησιμοποιήσει μόνο ένα υπνόσακο, και θα τρώει φαγητό που θα του δίνουν φίλοι Βρετανοί στρατιώτες, θα βγαίνει από το κλουβί όταν αυτό θα καθαρίζεται και θα χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του μια φορά την ημέρα για να αναφέρει τις εμπειρίες του στην ιδρύτρια των βραβείων ELAFI, Αννα Γεωργαλλίδη που θα γράφει καθημερινές αναφορές  στο ιστολόγο για το πρότζεκτ. Η όλη διαδικασία θα βιντεοσκοπείται 24/7 και μετά θα γίνει μια σύντομη ταινία ώστε να προωθηθεί η πρωτοβουλία και να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα μετά το τέλος της καμπάνιας.

“Ναι, ξέρω, είμαι τρελός,” λέει ο Ράιντ και προσθέτει ότι είναι αποφασισμένος να δείξει ότι “ένας σκύλος είναι πολύ περισσότερα από 4 πόδια κι ένα κεφάλι”.

“Θα έχει ενδιαφέρον, είμαι ενθουσιασμένος», καταλήγει.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top