ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Περδίκης: «Συνάδελφε, κάμετε μας ούλλους του ΕΕΕ να ησυχάσετε» - VIDEO

Γ. Περδίκης: «Συνάδελφε, κάμετε μας ούλλους του ΕΕΕ να ησυχάσετε» - VIDEO

Λάβρος κατά της Κυβέρνησης και των συναδέλφων τους ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, για τον περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νόμο, ανάφερε: «Να νιώθουν κάποιοι ευτυχείς, που με απόφαση της η κυβέρνηση τους καθιστά χαμηλοσυνταξιούχους γιατί παίρνοντας το επίδομα του χαμηλοσυνταξιούχου ενδεχομένως να έπαιρναν περισσότερα αν δεν ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι».

«Ε, κάμετε μας ούλους του ΕΕΕ, συνάδελφε να ησυχάσετε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Περδίκης απευθυνόμενος σε βουλευτή άλλου κόμματος. «Εμάς η θέση μας είναι 'ναι, να καταργηθεί το 12%, που δεν είναι 12%, κανονικά είναι 0,5% κάθε μήνα, γιατί δεν φεύγεις standard όταν κλείσεις τα 63, μπορεί να φύγεις και πιο νωρίς».

Ωστόσο, ανάφερε ο κ. Περδίκης, κάτι άλλο που σας διαφεύγει, «οι παραπάνω που θα φύγουν τώρα, δεν είναι στα 65 που βγαίνουν στην σύνταξη, αλλά από τα 62 και θα τους κάνετε από τα 60».

«Αυτήν την αδικία που θα θέλαμε, όλοι αντιλαμβάνομαι, υπό κάποιους όρους ίσως, να το συζητήσουμε να την αναιρέσουμε», είπε ο κ. Περδίκης.

«Το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά όταν οι αγωνιστές του '74 πήγαν να ζητήσουν πρόωρη σύνταξη οι άνθρωποι, αυτοί που αγωνίστηκαν για να έχει Κυπριακή Δημοκρατία και κοινοβούλιο, τους είπαν ξέρετε, δεν μας νοιάζει αν δώσατε το αίμα σας πάνω στον Πενταδάκτυλο και την Κερύνεια, θα σας κοπεί το 12% στην σύνταξη».

«Τότε ήρθε το θέμα ενώπιον μας, όταν ψηφίσαμε όλοι ομόφωνα τις περικοπές που μας έφερνε η κυβέρνηση Χριστόφια», πρόσθεσε.

Ακολούθησε λογομαχία με άλλον τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον κ. Περδίκη να του λέγει πως «εγώ δεν τα ψήφιζα, εσύ τα ψήφιζες».

«Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι πήγαν να πάρουν την σύνταξη τους, που αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία, τους είπαν θα σας κοπεί το 12%, γι' αυτό ήρθε το θέμα ενώπιο της Βουλής, και η κυβέρνηση είπε όχι, δεν θα το καταργήσω (το 12%), για τους αγωνιστές της πατρίδας» ανάφερε ο πρόεδρος των Οικολόγων.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Περδίκη:

 

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών σε πρόταση νόμου που κατέθεσε στην προηγούμενη ολομέλεια της Βουλής, αιτιολογεί την θέση του πως με τη διαγραφή του άρθρου 35Α σκοπείτε η απάλειψη της πρόνοιας σύμφωνα με την οποία ασφαλισμένο πρόσωπο το οποίο επιλέγει να συνταξιοδοτηθεί μέχρι και 24 μήνες πριν το 65ο έτος της ηλικίας του (δηλαδή στο 63ο έτος της ηλικίας του) να μην υπόκειται σε αναλογιστική μείωση του ύψους της σύνταξης που δικαιούται κατά 0,5% για κάθε μήνα πρόωρης συνταξιοδότησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top