ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Μυστήριο με τα κίνητρα – ‘Δεν πιστεύω, επέθανε;’ είπε ο Μ.Ρ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Μυστήριο με τα κίνητρα – ‘Δεν πιστεύω, επέθανε;’ είπε ο Μ.Ρ.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του εγκλήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/02) στην οδό Ρηγαίνης στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας, με θύμα τον 24χρονο Ahmed Bin Talib από το Πακιστάν.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Ο 22χρονος Παλιαστίνιος συλληφθείς, Μ.Ρ., που θεωρείται ως ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος από την Αστυνομία, από την Κυριακή (23/02) οπότε συνελήφθη μέχρι τη Δευτέρα (24/02) το μεσημέρι που είχε οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησής του, το οποίο και εγκρίθηκε, δεν είχε δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη διαδικασία, ο 22χρονος είχε αναφέρει στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ότι δεν επιθυμούσε να προβεί σε κατάθεση πριν βρει δικηγόρο.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κατά τη διάπραξη του αδικήματος αφαιρέθηκαν από το θύμα προσωπικό αντικείμενο και πιστεύεται πως ένα εξ αυτών ήταν το πορτοφόλι του.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στο Δικαστήριο η υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Σταυριανή Ανδρέου, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), αλλά και μαρτυρίες όχι μόνο τοποθετούν τον 22χρονο στο έγκλημα, αλλά τον φέρουν να είναι και ο φυσικός αυτουργός του φόνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αίτημα προσωποκράτησης που ανέγνωσε η κα Ανδρέου, τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά, ενώ και ο ίδιος ο ύποπτος με αναφορές του φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος:

• Όταν εντοπίστηκε σε δωμάτιο εγκαταλελειμμένης οικίας στην οδό Αριστείδου και αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του, του επεστήθη η προσοχή στο νόμο στην ελληνική γλώσσα, την οποία αντιλαμβανόταν. Τότε αυτός φέρεται να απάντησε: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω».
• Μετά από σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε πάνω του ένας σουγιάς, που πιστεύεται ότι με αυτόν διέπραξε τον φόνο. Όταν και πάλι του επεστήθη η προσοχή στο νόμο, απάντησε: «Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα, δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα».
• Προφορικά ανακρινόμενος ο ύποπτος φέρεται να ανέφερε ότι κατά τη διάπραξη του εγκλήματος βρισκόταν με άλλο φιλικό του πρόσωπο, το οποίο και κατονόμασε.
• Όταν στις 13:07 συνελήφθη στη βάση δικαστικού εντάλματος, κι αφού του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψής του και του επεστήθη η προσοχή στον νόμο με τη βοήθεια διερμηνέα, απάντησε: «Δεν πιστεύω, επέθανε;».

Ο Μιχάλης Κιτρομηλίδης, δικηγόρος του 22χρονου Παλαιστίνιου Μ.Ρ., ανέφερε ότι ο πελάτης του ουδέποτε προέβη σε παραδοχή των αδικημάτων, κι ούτε είπε τα πιο πάνω λόγια. Η υπαστυνόμος ενέμεινε στη θέση της και ανέφερε κατηγορηματικά πως τα είπε.

Να σημειωθεί ότι στην κατοχή του Μ.Ρ. βρέθηκαν 14 καλαμάκια, τα οποία περιείχαν κρυστάλλινη λευκή ουσία, που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη. Όταν στις 22:02 στον Αστυνομικό Σταθμό Ομορφίτας συνελήφθη για τα αδικήματα που αφορούν την παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, είπε: «Έννεν δικά μου τα ναρκωτικά».

Σε βάρος του υπόπτου διερευνώνται αδικήματα (1) συνωμοσίας για φόνο, (2) συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, (3) φόνου εκ προμελέτης, (4) ληστείας, (5) μαχαιροφορίας, (6) παράνομης κατοχής ναρκωτικών τάξεως Α΄ (μεθαμφεταμίνη) και (7) παράνομης κατοχής ναρκωτικών τάξεως Α΄ με σκοπό την προμήθεια.

Για την υπόθεση καταζητείται ο 27χρονος Μοχαμάντ Αλσαλάλ από τη Συρία. Φέρεται να είναι ο συνεργός του 22χρονου υπόπτου, Μ.Ρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top