ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαφές με κόμματα ξεκινάει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης - Τετράμηνα και Μεταναστευτική βιογραφία

Επαφές με κόμματα ξεκινάει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης - Τετράμηνα και Μεταναστευτική βιογραφία

Σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα θα ξεκινήσει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να τους ενημερώσουν για τις εισηγήσεις τους όσον αφορά το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.


«Ό,τι προσπάθειες ήταν να κάνουμε όσον αφορά την αξιολόγηση του μαθητή για τα τετράμηνα το κάναμε. Καταθέσαμε τις εισηγήσεις μας στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Θα ξεκινήσουμε τώρα μια σειρά επαφών-συναντήσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα για να τους αναλύσουμε τις θέσεις μας και τις βελτιώσεις που εισηγούμαστε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε πως θέλουν να αναλύσουν τις θέσεις τους, τις εισηγήσεις που θέτουν για βελτίωση του θεσμού, με σκοπό να προχωρήσει η Βουλή σε τροποποίηση της νομοθεσίας, «και να είμαστε έτοιμοι με τη νέα σχολική χρονιά να αποφύγουμε τα οποιαδήποτε λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι θα ξεκινήσουν και μια προσπάθεια για ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν θέματα μεταναστευτικής βιογραφίας, ειδικής εκπαίδευσης και παραβατικότητας.

«Θεωρούμε ότι είναι σοβαρά και θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε την στήριξη και την βοήθεια όλων. θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Αύριο στη Βουλή θα καταθέσουμε στην αρμόδια Επιτροπή, Υπόμνημα για τη μεταναστευτική βιογραφία με τις εισηγήσεις και τις θέσεις μας. Το Υπόμνημα αυτό θα σταλεί και στις άλλες Οργανώσεις», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top