ΚΥΠΡΟΣ

Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού για παρανομίες σε δημόσιους χώρους

Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού για παρανομίες σε δημόσιους χώρους

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Δήμος Λεμεσού, την τοποθέτηση αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, όπως πεζοδρόμια, πλατείες, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου και προειδοποιεί με λήψη μέτρων όσους μαγαζάτορες παρανομούν.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος υποδεικνύει σε όσους παρανομούν, ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και όλοι οι δημόσιοι χώροι και δρόμοι, βρίσκονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της δημοτικής αρχής, για την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και τροχοφόρων.

Ο Δήμος προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επέμβει επ’ αυτών ή να οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων ή επιχειρήσεων,.

Ιδιαίτερο πρόβλημα, σημειώνει, παρατηρείται με μαγαζάτορες που απαγορεύουν σε μη πελάτες τους να σταθμεύσουν έξω από το υποστατικό τους, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο στάθμευσης.

"Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης εντός οδού (on street parking) αυτοί έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατακράτηση τους για εξυπηρέτηση πελατών συγκεκριμένων καταστημάτων ή υποστατικών", υπογραμμίζει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος (με βάση τoν Περί Δήμων Νόμο Πίνακα IV, άρθρο 124α) θα προχωρεί χωρίς άλλη ειδοποίηση σε απομάκρυνση όλων των παράνομων αντικειμένων σε δρόμους, πεζοδρόμια ή άλλους δημόσιους χώρους και σε λήψη μέτρων εναντίον όσων παρανομούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top