Ανακατάληψη της πόλης Σερακέμπ από την συριακή αντιπολίτευση - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ανακατάληψη της πόλης Σερακέμπ από την συριακή αντιπολίτευση - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Την πόλη Σερακέμπ ανατολικά του Ιντλίμ ανακατέλαβε σήμερα η συριακή αντιπολίτευση η οποία στηρίζεται από την Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στην περιοχή συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης και των δυνάμεων Άσσαντ, ενώ στην Άγκυρα Τουρκία και Ρωσία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις διαπραγματεύσεις.

Η πόλη Σερακίμπ είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις Άσσαντ πριν τρεις βδομάδες και θεωρείται στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται στη διασταύρωση δύο αυτοκινητόδρομων οι οποίοι οδηγούν σε Δαμασκό και Χαλέπι. Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να προελαύνουν, ενώ χθες το βράδυ το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επίθεση στην περιοχή.

Στο μεταξύ στην Άγκυρα σήμερα για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ρωσική αντιπροσωπεία που έφτασε χθες από τη Μόσχα. Είχαν προηγηθεί άλλοι δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE