ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΑΧΗ για 6η θέση – Το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, αυτά για τις διπλές ισοβαθμίες και αυτό για αγώνα μπαράζ

ΜΑΧΗ για 6η θέση – Το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, αυτά για τις διπλές ισοβαθμίες και αυτό για αγώνα μπαράζ

Το Σάββατο (28-02-2020) ανοίγει η αυλαία της 22ης αγωνιστικής (τελευταίας) της α΄ φάσης του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είναι προγραμματισμένοι τρεις αγώνες, που θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα (17:00), όπου το ενδιαφέρον και στους τρεις είναι το ποια ομάδα, τελικά, θα βρεθεί στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που θα συμμετέχει στο α΄ γκρουπ εξάδας στη β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ είναι στην 6η θέση με 28 βαθμούς, ακολουθεί η Πάφος FC με 27 βαθμούς, ενώ στην 8η θέση είναι η Νέα Σαλαμίνα με 25 βαθμούς.

Τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου είναι τα εξής:

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

17:00 Δόξα – Πάφος F.C.
Στάδιο: Μακάρειο
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης

17:00 ΑΕΛ – Εθνικός Άχνας
Στάδιο: Τσίρειο
Διαιτητής: Karako Ferenc (Ουγγαρία)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Toth Vencel (Ουγγαρία)
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Albert Istvan (Ουγγαρία)
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

17:00 Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων
Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή
Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

Έτσι, όπως είναι αυτή τη στιγμή η βαθμολογική θέση των ομάδων, δεν αποκλείεται με το πέρας των τριών αγώνων του Σαββάτου να υπάρξει ισοβαθμία είτε διπλή είτε τριπλή.

Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας τα σενάρια έχουν ως εξής:

Πάφος FC – ΑΕΛ: Σε ισοβαθμία αυτών των δύο ομάδων, θα πρέπει να ηττηθεί η ΑΕΛ μέσα στο Τσίρειο Στάδιο από τον Εθνικό Άχνας και η Πάφος FC να φέρει ισοπαλία στο Μακάρειο Στάδιο με τη Δόξα Κατωκοπιάς.  Εάν υπάρξει αυτό το σενάριο αποτελεσμάτων, τότε η ομάδα που θα είναι στην 6η θέση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, μιας και οι δύο ομάδες στην α΄ φάση του πρωταθλήματος μετράνε από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και με το ίδιο σκορ, 2-0.  Αυτή τη στιγμή υπερτερεί η ΑΕΛ η οποία έχει -2 ενώ η Πάφος FC έχει -4. Σε περίπτωση όμως που η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας τότε η ομάδα που θα υπερτερεί θα είναι αυτή με την καλύτερη επίθεση.’

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το σενάριο να προκύψει αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων. Πως…; Εάν η ΑΕΛ ηττηθεί από τον Εθνικό Άχνας με 0-2 και η Πάφος FC φέρει ισοπαλία 1-1 με τη Δόξα Κατωκοπιάς (είτε άλλη ήττα της ΑΕΛ με δύο γκολ διαφορά και ισοπαλία της Πάφος FC με ένα γκολ περισσότερο από τη Λεμεσιανή ομάδα πχ. 1-3 με 2-2 ή 2-4 με 3-3), με τη Νέα Σαλαμίνα να μην κερδίζει τον Απόλλωνα, τότε η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ και του Κάμερον Τόσακ θα έχουν την απόλυτη ισορροπία.  Δηλαδή, από 7 νίκες, 7 ισοπαλίες, 8 ήττες, με 23 τέρματα υπέρ και 27 κατά.  Έτσι, σύμφωνα και με την προκήρυξη του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας, θα γίνει αγώνας μπαράζ την ερχόμενη Τετάρτη (04-03-2020) μεταξύ ΑΕΛ και Πάφος FC για να προκύψει η ομάδα που θα κατακτήσει την 6η θέση.

«Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της ΦΙΦΑ και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

ΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα: Σε ισοβαθμία αυτών των δύο ομάδων, θα πρέπει να ηττηθεί η ΑΕΛ από τον Εθνικό Άχνας και την ίδια ώρα η Νέα Σαλαμίνα να κερδίσει στο «Αμμόχωστος» τον Απόλλωνα και η Πάφος FC να χάσει στο Μακάρειο Στάδιο από τη Δόξα Κατωκοπιάς.  Σε ισοβαθμία γαλαζοκίτρινων και ερυθρολεύκων υπερτερεί η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, μιας και στην α΄ φάση του πρωταθλήματος κέρδισε και τις δύο φορές την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ.

Δεν μπορεί να προκύψει ισοβαθμία στην 6η θέση μεταξύ Πάφος FC και Νέας Σαλαμίνας…

Σε ότι αφορά το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας στην 6η θέση για ΑΕΛ, Πάφο FC και Νέα Σαλαμίνα το σενάριο έχει ως εξής: Η ΑΕΛ θα πρέπει να ηττηθεί από τον Εθνικό Άχνας, να υπάρξει ισοπαλία στο Μακάρειο Στάδιο μεταξύ Δόξας Κατωκοπιάς και Πάφος FC και η Νέα Σαλαμίνα να κερδίσει τον Απόλλωνα.  Εάν συμβεί αυτό, τότε στην 6η θέση θα είναι η Πάφος FC μιας και στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια στην α΄ φάση του πρωταθλήματος έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς.  Η Πάφος FC έχει 9 βαθμούς, κέρδισε 2 φορές τη Νέα Σαλαμίνα και μία φορά την ΑΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα έχει 6 βαθμούς, κέρδισε 2 φορές την ΑΕΛ ενώ έχασε ισάριθμες φορές από την Πάφο FC, και η ΑΕΛ 3 βαθμούς, κέρδισε μία φορά την Πάφο FC, έχασε 2 φορές από τη Νέα Σαλαμίνα και μία από την Πάφο FC.

Η… απάντηση σε όλα αυτά, το Σάββατο (28-02-2020) γύρω στις 19:00 όταν θα ολοκληρωθούν και τα τρία παιχνίδια της πρώτης δόσης της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: 

Με τους φιλοξενούμενους να… «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» περισσότερο και τους «ερυθρόλευκους» για το «ΤΡΕΛΟ» όνειρο

Για το τρίποντο – «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» οι γαλαζοκίτρινοι, για τη… ΖΗΜΙΑ ο ανεβασμένος Εθνικός

Νέος… αέρας στους γηπεδούχους για να μείνει ΖΩΝΤΑΝΗ, για την απόδραση και… ελπίδας εξάδας οι φιλοξενούμενοι

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top