ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεντώνας: Η Κυβέρνηση αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική σε θέματα οικονομίας

Σεντώνας: Η Κυβέρνηση αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική σε θέματα οικονομίας

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική της στα θέματα της οικονομίας ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Παναγιώτης Σεντώνας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «με τα δεδομένα που σήμερα έχουμε μπροστά μας, είναι προφανές ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και προχωρούμε και σε αναπλήρωση των όσων οι πολίτες απώλεσαν κατά την διάρκεια των δύσκολων χρόνων».

Πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο , επιβεβαιώνουν πως η ανάπτυξη παραμένει σταθερά υψηλή, στο 3,2 %, και θα συνεχίσει για τα επόμενα χρόνια να είναι ισχυρή, αν και με ελαφριά κάμψη.

Ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης, σημείωσε, η Κύπρος παρουσιάζει το υψηλότερο πλεόνασμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 2,8%.

«Η σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας οδηγεί και την ανεργία να πέφτει κατακόρυφα και αυτό είναι ένα γεγονός με θετικότατες επιπτώσεις στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, παρουσιάζει το δεύτερο καλύτερο ρυθμό στην Ευρώπη στη μείωση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο», σχολίασε.

Επανέλαβε πως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική της.

«Για να συνεχίσουμε την πορεία της προόδου, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος, αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών και της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας», είπε.

Μεταρρυθμίσεις, όπως είπε, που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρόσφατη Έκθεση της, επισημαίνει ότι αποτελούν το θεμέλιο λίθο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.
 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top