ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

Έχει συμφωνηθεί η εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας για το Συριακό, αλλά λίγες ώρες πριν οι μάχες μαίνονταν, αφήνοντας νεκρούς εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 21 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν ενώ δύο πυροβόλα και δύο εκτοξευτήρες πυραύλων καταστράφηκαν στα τουρκικά αντίποινα για τον θάνατο δύο τούρκων στρατιωτικών από πλήγματα των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το πλήγμα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (05/03), λίγες ώρες προτού συμφωνηθεί η εκεχειρία για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, υπήρχαν απώλειες και εντός του τουρκικού στρατοπέδου. Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Πέμπτης, δύο τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν όταν συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE