ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

Έχει συμφωνηθεί η εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας για το Συριακό, αλλά λίγες ώρες πριν οι μάχες μαίνονταν, αφήνοντας νεκρούς εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 21 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν ενώ δύο πυροβόλα και δύο εκτοξευτήρες πυραύλων καταστράφηκαν στα τουρκικά αντίποινα για τον θάνατο δύο τούρκων στρατιωτικών από πλήγματα των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το πλήγμα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (05/03), λίγες ώρες προτού συμφωνηθεί η εκεχειρία για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, υπήρχαν απώλειες και εντός του τουρκικού στρατοπέδου. Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Πέμπτης, δύο τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν όταν συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE