ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

ΣΥΡΙΑ: Νεκροί και στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

Έχει συμφωνηθεί η εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας για το Συριακό, αλλά λίγες ώρες πριν οι μάχες μαίνονταν, αφήνοντας νεκρούς εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, 21 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν ενώ δύο πυροβόλα και δύο εκτοξευτήρες πυραύλων καταστράφηκαν στα τουρκικά αντίποινα για τον θάνατο δύο τούρκων στρατιωτικών από πλήγματα των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, το πλήγμα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (05/03), λίγες ώρες προτού συμφωνηθεί η εκεχειρία για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, υπήρχαν απώλειες και εντός του τουρκικού στρατοπέδου. Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Πέμπτης, δύο τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν όταν συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην πόλη Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE