ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν το καθήκον τους

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρνήσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν το καθήκον τους

Ανησυχία προκάλεσε η έξαρση του κορωνοϊου στην Ελλάδα. Τα κρούσματα έφτασαν τα 73.

Ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη συντονισμού και ενημέρωσης των τοπικών φορέων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για το ζήτημα του τον κορωνoϊού, στην έδρα της περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκε η ενίσχυση νοσοκομείων με νέους νοσηλευτές, αλλά και με μετακινήσεις προσωπικού.

H πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου σημείωσε ότι «έχει διαπιστωθεί και στους χώρους της υγείας ότι υπάρχει μία φοβία σε σχέση με κορωναϊό» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν το καθήκον τους, φοβούμενοι τον κοροναϊό.

Αυτό που ειπώθηκε στην σύσκεψη με ξεκάθαρους όρους είναι ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχουν μία σοβαρή ενημέρωση, διότι ουσιαστικά αυτό είναι το όπλο μας κατά αυτής της φοβίας που υπάρχει.

Γνωρίζουμε όλοι από τα παγκόσμια δεδομένα, ότι πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό υγειονομικών που πλήττονται και έχουν πεθάνει από την νόσο και επομένως αυτή η φοβία είναι δικαιολογημένη. Όμως, εμείς είμαστε εδώ για να χαράξουμε μία στρατηγική ενημέρωσης και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κοροναϊό.»

Απο την άλλη ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, δήλωσε ότι «δυστυχώς το νοσοκομείο μας μετρά απώλειες, αφού δύο γιατροί είναι υπό παρακολούθηση σε καραντίνα, καθώς και άλλοι υγειονομικοί.»

Στην άλλη πλευρά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε ότι «είναι περίοδος που πρέπει να έχουμε έργα» και συμπλήρωσε: «Το εθνικό σύστημα υγείας δούλευε οριακά. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, δηλαδή όλα αυτά που ζητούσαμε χρόνια ολόκληρα για να θωρακιστούν τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν πρέπει ούτε να τρομοκρατούμε, ούτε να εξωραΐζουμε. Είναι ώρα για να ληφθούν μέτρα.»

Σε δηλώσεις που έκανε ο εθνικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, είπε ότι «προσπαθήσαμε από την περασμένη Τετάρτη να συνδράμουμε σε ότι πρόβλημα αντιμετώπιζε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμαλιάδα και μαζί με τους δημάρχους και τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων ενημερώσαμε όλον τον κόσμο και αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας.»

ΑΠΟ: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top