ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «Φόρο τιμής σε αυτούς που έπεσαν για τη δημόσια ασφάλεια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «Φόρο τιμής σε αυτούς που έπεσαν για τη δημόσια ασφάλεια» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Φόρο τιμής απέδωσε η Αστυνομία την Κυριακή 8/3 σε αυτούς που έπεσαν για τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Στην ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει πως κάθε χρόνο χιλιάδες αστυνομικοί, σε όλο τον κόσμο, τραυματίζονται και πολλοί από αυτούς πληρώνουν το υπέρτατο τίμημα, του να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών.

Ο καθημερινός αγώνας για την τήρηση της τάξης, του νόμου και της ασφάλειας, είναι κοινός σε όλο τον κόσμο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτιστικές ή πολιτισμικές διαφορές. Το τίμημα όμως το πληρώνουν συχνά οι ίδιοι οι αστυνομικοί και οι οικογένειες τους. Γι’ αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής, σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημόσια ασφάλεια, η Γενική Γραμματεία της Interpol έχει ορίσει από το 2019, την 7η Μαρτίου κάθε χρόνου, ως τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους Πεσόντες Αστυνομικούς.

Οι κύπριοι αστυνομικοί, τιμούν και αυτοί τη μνήμη των συναδέλφων τους από όλο τον κόσμο, φέρνοντας στη θύμησή τους, μαζί με όλους αυτούς, τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι σε όλους τους Αστυνομικούς Σταθμούς της Κύπρου, όπως και σε όλα τα κράτη μέλη της Interpol, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών, ως ένδειξη σεβασμού στη θυσία τους.

Χθες, σε μια σεμνή τελετή, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η Αστυνομία Κύπρου τίμησε τη μνήμη των χιλιάδων αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, με κατάθεση στεφάνου από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Σε σύντομη ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Αστυνομία Κύπρου και ο κύπριος αστυνομικός, νιώθουν ιδιαίτερη περηφάνεια για τους πεσόντες ήρωές μας, γιατί μέλη μας έδωσαν ότι πολυτιμότερο, τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας στον τόπο μας».

Από το 1960 και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 58 μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, έχασαν τη ζωή τους, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top