Όλες τις πτυχές των ευρωτουρκικών σχέσεων και το μεταναστευτικό, συζητά ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Όλες τις πτυχές των ευρωτουρκικών σχέσεων και το μεταναστευτικό, συζητά ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ καθώς και το μεταναστευτικό θα συζητήσει στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε του επίσκεψη την Δευτέρα (09/03), σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πραγματοποιεί σήμερα μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ, αναφέροντας ότι θα έχει διαβουλεύσεις και με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα αξιολογηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ καθώς και βήματα που μπορούν να γίνουν για την διεύρυνση της συνεργασίας. 

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι στις επαφές θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στην Συρία και ειδικότερα στο Ιντλίμπ καθώς και το μεταναστευτικό ενώ προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι προγραμματίζεται και συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE