Το Συμβούλιο μειώνει στο απολύτως απαραίτητο προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις και ομάδες εργασίας λόγω COVID19

Το Συμβούλιο μειώνει στο απολύτως απαραίτητο προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις και ομάδες εργασίας λόγω COVID19

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ακυρώνει όλες τι απαραίτητες συνεδριάσεις των προπαρασκευαστικών οργάνων και ομάδων εργασίας του, ως μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID19. Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη της Προεδρίας.

Επιπλέον οι αποφάσεις σχετικά με τις συνεδριάσεις που θα διατηρηθούν θα λαμβάνονται σε τακτική βάση από την Προεδρία, ενώ το μέγεθος των αντιπροσωπειών που θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις θα είναι περιορισμένο. Ταυτόχρονα ακυρώνονται όλες οι επισκέψεις από εξωτερικές ομάδες επισκεπτών και το προσωπικό ενθαρρύνεται να περιορίσει όσο το δυνατόν τις εσωτερικές συνεδριάσεις και να συνεχίσει να τηρεί σχολαστικά τα συνιστώμενα μέτρα υγιεινής.

Τέλος, ενημερώθηκε ο κατάλογος των περιοχών για τους οποίους εφαρμόζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου εφαρμόζει πρωτόκολλα σε περίπτωση που χρειάζεται να αντιμετωπίσει τυχόν περαιτέρω επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ του προσωπικού της ή στα κτίρια της και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE