ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αυστρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίσημη επίσκεψη

Στην Αυστρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίσημη επίσκεψη

Το μεταναστευτικό και το Κυπριακό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει στη Βιέννη, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης ύστερα από πρόσκληση του Αυστριακού ομολόγου του, Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης (09/03), για τη Βιέννη και στις 11 Μαρτίου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Αυστρίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση τους και συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Μετά τις συνομιλίες τους, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Αυστριακός ομόλογος του.
 
Προστίθεται ότι στις 12 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ.
 
Κατά τις επαφές του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας και κατ΄επέκταση της ΕΕ, αλλά και για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο. Θα ενημερώσει, επίσης, για την παρούσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα, αναφέρεται.
 
Στη Βιέννη, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top