ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με αρχηγούς Κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με αρχηγούς Κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε την Δευτέρα (09/03), στις 11 το πρωί, σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των Κυβερνήσεων του Ισραήλ, της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας κατά την οποία συζητήθηκε ο θέμα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι αρχηγοί των Κυβερνήσεων ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και αντάλλαξαν απόψεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη, ενημέρωσε ότι το Ισραήλ προχωρεί με γοργά βήματα στις έρευνες για ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού, σε συνεργασία με εταιρείες από τις ΗΠΑ.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κουρτζ ενημέρωσε ότι η Αυστρία προχωρεί σε έρευνες για την εξεύρεση μεθόδων με τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν σε διαπίστωση των συμπτωμάτων του ιού με αυτοεξέταση και γρήγορα αποτελέσματα, και ανέφερε πως θα ενημερώσει τους υπόλοιπους αρχηγούς Κυβερνήσεων σύντομα για τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται.

Κατά την τηλεδιάσκεψη έγιναν, επίσης, εισηγήσεις για απολύμανση χώρων που παρουσιάζουν αυξημένη διακίνηση ατόμων, όπως τα αεροδρόμια, και υιοθετήθηκε εισήγηση για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών για τη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα των μέτρων (καλύτερη πρακτική) που έχουν ήδη εφαρμόσει.

Οι αρχηγοί των Κυβερνήσεων αποφάσισαν την περαιτέρω ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν το θέμα του κορωνοϊού και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top