ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ: Καταγγέλει έλλειψη ελέγχων για κορωνοϊο εκ μέρους Τουρκίας και ψευδοκράτους ο Κούσιος

Έντονη αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ: Καταγγέλει έλλειψη ελέγχων για κορωνοϊο εκ μέρους Τουρκίας και ψευδοκράτους ο Κούσιος

Ιδιαίτερα τεταμένο το σκηνικό στην πολιτική αρένα, ιδίως μεταξύ κυβέρνησης και του αντιπολιτευόμενου ΑΚΕΛ, σε ό,τι αφορά τα θέματα των οδοφραγμάτων και της αποστολής ομάδας ΜΜΑΔ στον Έβρο.

Του Γιώργου Τάττη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ, επιβεβαιώνει εκ νέου ότι το κλείσιμο έγινε ξεκάθαρα για αποτελεσματικότερους ελέγχους σε σχέση με ένα επικείμενο κρούσμα κορωνοϊού, καταγγέλλοντας παράλληλα Τουρκία και ψευδοκράτος ότι παίζουν με την υγεία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους ψευδεπίγραφους, έως και μηδαμινούς ελέγχους που κάνουν. Ενώ ο Άνδρος Κυπριανού, εμμένει στην θέση του ότι το κλείσιμο έγινε για πολιτικούς σκοπούς, στηλιτεύοντας παράλληλα την βοήθεια της Κύπρου, μέσω μιας ομάδας 22 ατόμων της ΜΜΑΔ, στην Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχει επαρκή προσωπικό για τους ιατρικούς ελέγχους στα οδοφράγματα.

Καταγγέλλει έλλειψη ελέγχων για κορωνοϊό εκ μέρους Τουρκίας και Ψευδοκράτους ο Κούσιος

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας (09/03). Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του κλεισίματος των οδοφραγμάτων με μέτρα για το μεταναστευτικό. «Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σημείων διέλευσης είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τίποτε άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, είπε ότι οι συμβουλές των τεχνοκρατών είναι να ληφθούν όσα προληπτικά μέτρα γίνεται. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν απέστελλε και δεν αποστέλλει τις εξετάσεις στο δικοινοτικό Κέντρο Νευρολογίας και Γενετικής; Γιατί αρνήθηκαν να το κάνουν και απέστειλαν στην Άγκυρα τα δείγματα για εξετάσεις;

Κατά πως συμπεραίνετε από τα λεγόμενα του κ. Κουσίου, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι Τουρκία και Ψευδοκράτος δεν προβαίνουν στους απαιτούμενους ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό και επίσης, παίζουν με την υγεία των πολιτών και της Κυπριακής Δημοκρατία με την υποδόρια συμβολή τους στις μεταναστευτικές ροές.

Όπως είπε, «γιατί όταν φθάνουν στο αεροδρόμιο, το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, τους οδηγούν για την ακρίβεια στις ελεύθερες περιοχές; Ναι, διότι στην ουσία, κάνουν trafficking από τις τουρκοκρατούμενες περιοχές τους μετανάστες προς τις ελεύθερες περιοχές χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο για κορωνοϊό. Τους αφήνουν στην ουσία να διέλθουν, τους εξυπηρετούν για να διέλθουν και, ναι, πρέπει να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για να προστατεύσουμε το λαό μας».

Εμμένει ο Άνδρος Κυπριανού για διάνοιγμα και για πολιτικά κίνητρα

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, από την άλλη, δήλωσε ότι «βρήκαμε ανθρώπους να στείλουμε στην Ελλάδα, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε και για τα οδοφράγματα εδώ στην Κύπρο», θεωρώντας παράλληλα αστείο το επιχείρημα περί έλλειψης προσωπικού για στελέχωση των οδοφραγμάτων.

Ο Άνδρος Κυπριανού πρόσθεσε ότι έχει προκληθεί μια τεράστια κοινωνική αναστάτωση στην ίδια την ε/κ κοινότητα, σύγκρουση, σε ανησυχητικές διαστάσεις, μεταξύ διαφορετικών απόψεων. Επισήμανε δε, πως αναπτύσσεται ένας φανατισμός και μίσος που είναι επικίνδυνα για την κοινωνία, τα οποία και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι με την πράξη αυτή της κυβέρνησης δημιουργήθηκε κακό κλίμα σε όσους στηρίζουν μία λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, τόσο Ε/κ και Τ/κ όσο και στον ΟΗΕ.

Κλείνοντας, στηρίζει ότι πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην περίπτωση που ανοίξουν εκ νέου τα οδοφράγματα. Στηλίτευσε πάντως και το γεγονός του ότι, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ στην Κύπρο λέει διαφορετικά πράγματα, εντούτοις, στηρίζει μέσω αποφάσεων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αποφάσεις που εκφράζουν στήριξη προς την Τουρκία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top