ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Εισαγγελέας: Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για το μεταναστευτικό - Κάποια επιμέρους θέματα προσκρούουν πάνω σε αρχές της ΕΕ

Γενικός Εισαγγελέας: Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για το μεταναστευτικό - Κάποια επιμέρους θέματα προσκρούουν πάνω σε αρχές της ΕΕ

Η Κυβέρνηση προτίθεται να προωθήσει άμεσα μέτρα για το μεταναστευτικό, δήλωσε την Τρίτη ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Διυπουργικής Επιτροπής για το μεταναστευτικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι τη μεταναστευτική πολιτική του κράτους και τα όποια βήματα θα πρέπει να ληφθούν, την χαράσσει το Υπουργικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ως αποτέλεσμα πρόσφατων διαβουλεύσεων τις οποίες είχαμε με τη Διυπουργική Επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει να προωθήσει τα θέματα που εγείρονται από τη μαζική μετανάστευση, προέκυψαν κάποια θέματα (για) τα οποία τα αρμόδια Υπουργία έχουν υποβάλει ως εισηγήσεις και μέτρα τα οποία κατά την άποψη τους θα μπορούσαν να απαμβλύνουν το πρόβλημα» είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι «τα θέματα αυτά, ως εισηγήσεις πλέον, έχουν αποσταλεί το Σαββατοκύριακο στη Νομική Υπηρεσία και αφού τα έχουμε επεξεργαστεί, δώσαμε τις απόψεις μας ως προς το κατά πόσο συγκεκριμένα μέτρα είναι δυνατό να ληφθούν καθότι συνάδουν ή δεν είναι ασύμβατα είτε με τους υφιστάμενους νόμους, είτε με το Σύνταγμα, είτε κυρίως με αρχές που προκύπτουν από το δίκαιο της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, οι απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας έχουν αναλυθεί και έχουν μετουσιωθεί σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία η Κυβέρνηση θα αναλάβει να προωθήσει και τα οποία, όπως είπε, θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν θέματα συμβατότητας κάποιων εισηγήσεων με πρόνοιες του εσωτερικού ή ευρωπαϊκού δικαίου, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε ότι «είναι γεγονός ότι κάποια επιμέρους θέματα προσκρούουν πάνω σε αρχές οι οποίες δεν μπορούν να υποκύψουν, έτσι ώστε τα μέτρα αυτά να μην μπορούν να ληφθούν, καθότι θεωρούνται δραστικής φύσεως σε βαθμό που να επηρεάζουν κάποια δικαιώματα, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι ασφαλώς να σεβόμαστε, τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από τις αρχές της ΕΕ, τις σχετικές οδηγίες και λοιπά».

Όμως μια σειρά από άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόθεση να προωθηθούν άμεσα, κατέληξε.

Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής, συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό, το θέμα των οδοφραγμάτων και οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top