ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου

Ν.Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου

To Δημοκρατικό Κόμμα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου, ανέφερε την Τρίτη (10/3) ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λύσης στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λύσης αναφέρεται ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Καουρή και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε μαζί τους προβλήματα και προτεραιότητες του προσφυγικού Δήμου».

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στο προσωρινό Δημαρχείο Λύσης, ο Δήμαρχος «επεσήμανε τον ρόλο και την αποστολή του προσφυγικού Δήμου που είναι να κρατεί την φλόγα της επιστροφής αναμμένη και να τη μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές των προσφύγων που γεννιούνται μακριά από την αγαπημένη μας Λύση. Ανέφερε ακόμα ότι το επίσημο κράτος και τα κόμματα θα πρέπει να έρθουν αρωγοί στους προσφυγικούς Δήμους που παραμένουν υποστελεχωμένοι και με άλυτα πολλά προβλήματα λειτουργίας, αφού το πέρασμα του χρόνου είναι αδυσώπητο με τις ανάλογες συνέπειες».

Ο Αντρέας Καουρής «κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση αυτά που ανέφερε, ως κραυγή αγωνίας του προσφυγικού κόσμου που μόνιμη αγωνία και έγνοια του, αλλά χρέος και δικαίωμα του είναι η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος του στον αγώνα των προσφύγων για επιστροφή. Ανέφερε ακόμα ότι συμμερίζεται γενικότερα τις ανησυχίες του προσφυγικού κόσμου και σημείωσε πως το Δημοκρατικό Κόμμα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Παπαδόπουλος επαίνεσε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο που επιτελεί, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον αναπτυγμένο πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κουλτούρα στη Λύση και στην προσφυγιά».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Λύσης «επέδωσε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ως αναμνηστικό δώρο την εκκλησία της Παναγίας της Λύσης, σε γύψο, που φιλοτέχνησε ο Λυσιώτης γλύπτης Αντης Τρίκος».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top