Βραζιλία: Βουλευτής κατέθεσε νομοσχέδιο για να κόβονται τα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών

Βραζιλία: Βουλευτής κατέθεσε νομοσχέδιο για να κόβονται τα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών

Βραζιλιάνος βουλευτής, που υποστηρίζει ότι η Βραζιλία δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την πολιτική διαφθορά, κατέθεσε σήμερα νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία του ακρωτηριασμού των δύο χεριών σε βάρος οποιουδήποτε πολιτικού καταδικαστεί για διαφθορά.

Η πρόταση αυτή δεν αναμένεται να προχωρήσει στο Κογκρέσο της Βραζιλίας, όπου δεκάδες βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο ερευνών με τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο βουλευτής Έμερσον Πετρίβ, γνωστός με το όνομα Μπόκα Αμπέρτα, δήλωσε ότι ένα τέτοιο δραστικό μέτρο είναι αναγκαίο σε μια χώρα που έχει αγανακτήσει από την διαφθορά που διαπράττεται ατιμωρητί.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που προκαλεί σοκ, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι πολιτικοί κλέβουν τα χρήματα των φορολογουμένων» εξήγησε, προσθέτοντας ότι στα αραβικά κράτη, κανείς δεν κλέβει τίποτα από τον φόβο ότι θα του κόψουν το χέρι.

Ο Πετρίβ αναφέρει ότι υπάρχει δημόσια στήριξη στην πρότασή του, όμως, για να εγκριθεί το νομοσχέδιο θα χρειαστεί τη στήριξη των βουλευτών που δεν έχουν πιαστεί να κλέβουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE