Βραζιλία: Βουλευτής κατέθεσε νομοσχέδιο για να κόβονται τα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών

Βραζιλία: Βουλευτής κατέθεσε νομοσχέδιο για να κόβονται τα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών

Βραζιλιάνος βουλευτής, που υποστηρίζει ότι η Βραζιλία δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την πολιτική διαφθορά, κατέθεσε σήμερα νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία του ακρωτηριασμού των δύο χεριών σε βάρος οποιουδήποτε πολιτικού καταδικαστεί για διαφθορά.

Η πρόταση αυτή δεν αναμένεται να προχωρήσει στο Κογκρέσο της Βραζιλίας, όπου δεκάδες βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο ερευνών με τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο βουλευτής Έμερσον Πετρίβ, γνωστός με το όνομα Μπόκα Αμπέρτα, δήλωσε ότι ένα τέτοιο δραστικό μέτρο είναι αναγκαίο σε μια χώρα που έχει αγανακτήσει από την διαφθορά που διαπράττεται ατιμωρητί.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που προκαλεί σοκ, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι πολιτικοί κλέβουν τα χρήματα των φορολογουμένων» εξήγησε, προσθέτοντας ότι στα αραβικά κράτη, κανείς δεν κλέβει τίποτα από τον φόβο ότι θα του κόψουν το χέρι.

Ο Πετρίβ αναφέρει ότι υπάρχει δημόσια στήριξη στην πρότασή του, όμως, για να εγκριθεί το νομοσχέδιο θα χρειαστεί τη στήριξη των βουλευτών που δεν έχουν πιαστεί να κλέβουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Μήνυμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυπριακής Προεδρίας να εργαστεί μέχρι το τέλος της θητείας της για μια πιο αυτόνομη, ανταγωνιστική και ευημερούσα Ευρώπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE