ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπέροχη Λειψία, «γονάτισε» την άφαντη Τότεναμ!

Υπέροχη Λειψία, «γονάτισε» την άφαντη Τότεναμ!

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε στην Τότεναμ η Λειψία! Με μπαλάρα και το γήπεδο να… κατηφορίζει, οι Γερμανοί επικράτησαν με 3-0 των Λονδρέζων και προκρίθηκαν στους «8» του Ch. League.

Το ματς

Καμία διάθεση για… παιχνίδια δεν είχε η Λειψία. Από το πρώτο λεπτό επέβαλε τον ρυθμό της, έκανε κουμάντο στον αγώνα και είχε τον απόλυτο έλεγχο, παίζοντας την Τότεναμ στο μισό γήπεδο. Γρήγορη κατοχή και στρωτό ποδόσφαιρο, πίεση ψηλά όποτε οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους και… παγίδες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κλέβοντας μπάλες. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου να έρθει και έτσι ήταν αφού με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Βέρνερ έστρωσε στον Ζάμπιτσερ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Γιορίς που δεν έβαλε καλά το χέρι του και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Η άμυνα της Τότεναμ ήταν σε… τρικυμία, η πίεση της Λειψίας σε μεγάλα επίπεδα και το γήπεδο «κατηφόριζε».

Στο 19’ ο Βέρνερ «χτύπησε» μετά το γύρισμα του Ανχελίνο, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν έμαθαν από το πάθημά τους και δύο λεπτά μετά την… πάτησαν και είδαν τις πιθανότητές τους να κυνηγήσουν κάτι καλό να εξανεμίζονται, όταν ο Ζάμπιτσερ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι και νίκησε ξανά τον Γιορίς που είχε εκ νέου κακή αντίδραση (2-0). Η Λειψία είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και ήταν αγκαλιά με την πρόκριση. Φαινόταν και από την εικόνα των δύο ομάδων πως δεν γινόταν να αλλάξει κάτι, αφού η Τότεναμ ήταν σε τραγική κατάσταση και δεν άλλαζε…. τρίτη πάσα. Ενδεικτικό είναι πως η μοναδική της φάσης στο πρώτο μέρος ήρθε στο 44΄ όταν ο Γκουλάστσι έδιωξε το ωραίο σουτ του Λο Σέλσο.

Το δεύτερο μέρος έμοιαζε τυπική διαδικασία. Και έτσι ακριβώς ήταν, η Τότεναμ έβγαλε μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γκουλάστσι που ήταν… θεατής! Ίσα-ίσα που η Λειψία ήταν πιο επικίνδυνη στην κόντρα και πατούσε με σχετική ευκολία την αντίπαλη περιοχή αλλά έβγαζε χαλαρότητα και ήταν φλύαρη. Το ματς είχε γίνει βαρετό, η Τότεναμ συνέχιζε να απογοητεύει και να μην μπορεί να δώσει σασπένς και άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Από την μεριά τους, πάντως, οι οπαδοί της Λειψίας είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στην κερκίδα, δεν σταματούσαν να τραγουδούν και να πανηγυρίζουν για την ιστορική και συνάμα παρθενική πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League.

Μια πρόκριση που… σφραγίστηκε με το γκολ του Φόρσμπεργκ στο 87ο λεπτό του αγώνα, με τον Σουηδό φορ να σκοράρει δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα και με την πρώτη του επαφή με την μπάλα, να εκμεταλλεύεται ακόμη ένα τραγικό λάθος της «αστείας» άμυνας της Τότεναμ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top