ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Τι είπε ο Δήμαρχος για το νοσοκομείο και την πόλη - ‘Ανησυχούν οι Παφίτες’

ΠΑΦΟΣ: Τι είπε ο Δήμαρχος για το νοσοκομείο και την πόλη - ‘Ανησυχούν οι Παφίτες’

Σε δηλώσεις προέβη ο Δήμαρχος Πάφου το πρωί της Τρίτης (17/03) στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ, για να δώσει τις τελευταίες αποφάσεις του Δήμου της Πάφου όπου και πλήττεται περισσότερο, αλλά και το γενικότερο κλίμα.

Του Γιώργου Τάττη

Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι είχε ήδη ολοκληρωθεί συνεδρία του Δήμου Πάφου από νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/03) όπου και δρομολογήθηκαν μέτρα και εξελίξεις. 

Τα μέτρα

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, έχει βγει έξω η τροχονομική αστυνομία σε περιπολίες, για να επιβλέπει τα μέτρα της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι είχε αρχικά απαγορευτεί η συνάθροιση σε παραπάνω από 75 άτομα. Πλέον όμως, οι πλείστες επιχειρήσεις εστίασης, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων πρώτης ανάγκης, πρέπει να είναι κλειστές. 

Ο Δήμαρχος είπε ότι ‘ειχαμε κάποια φαινόμενα μερικής ανυπακοής‘ τα οποία τελικώς συμμορφώθηκαν.

Παράλληλα, ο Δήμος προχώρησε σε μέτρα για να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Όπως εξήγησε ο κ. Φαίδωνος, δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης η οποία υπάγεται στον Δήμο και στοχεύει κυρίως να εξυπηρετήσει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς όμάδες και επιβάλλεται να μείνουν στο σπίτι τους. Η γραμμή μπορεί ακόμη να βοηθάει και σε ζητήματα καθημερινής φύσεως, όπως η παροχή προϊόντων από υπεραγορές, συμπλήρωσε. 

Αυτό κατέστη δυνατόν εκμεταλλευόμενοι την απελευθέρωση υπαλλήλων του Δήμου λόγω των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς δεν μπορούσαν πλέον να εργαστούν στα σημεία εργασίας τους. Έχουν ήδη αποσπαστεί ήδη 2 άτομα στις τηλεφωνικές γραμμές και εάν υπάρξει ανάγκη θα ενισχυθεί η διαδικασία.

Πάφος - Νοσοκομείο

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην πόλη και στο νοσοκομείο, είπε ότι ‘μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο περιστατικό που μετέφερε τον ιό σε τόσους άλλους‘. ‘Πρέπει να υπάρξει αυστηρότητα στα νοσοκομεία‘, πρόσθεσε. 

Μάλιστα, κατέκρινε το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, επιτρέπονταν επισκέψεις στσα νοσοκομεία. Κατέστησε σαφές ότι έπρεπε και πρέπει να απαγορεύονται και τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται ‘κατ’ απόλυτο τρόπο’. 

Δυστυχώς, δεν μπορείς να πάρεις το ρολόι πίσω, δήλωσε. Πρόσθεσε οτι οι Παφίτες ανησυχούν, ιδίως όταν σε μία τέτοια συνθήκη το νοσοκομείο είναι κλειστό. Όμως, η ανησυχία θα τους κάνει και πιο πειθαρχημένους, έκλεισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top