ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση δρομολογίων στον υπόγειο του Λονδίνου, ενώ κλείνουν μουσεία, θέατρα, σινεμά

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση δρομολογίων στον υπόγειο του Λονδίνου, ενώ κλείνουν μουσεία, θέατρα, σινεμά

Τη μείωση των δρομολογίων του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, του γνωστού ως ‘tube’, λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

Μιλώντας στο Sky News είπε ότι τα καθημερινά δρομολόγια θα είναι πιο αραιά, όπως συμβαίνει το Σαββατοκύριακο και ότι μπορούν να περιοριστούν ακόμα περισσότερο, ανάλογα με την πορεία εξάπλωσης του ιού.

Ερωτηθείς γιατί υπό τη σκιά των συστάσεων της κυβέρνησης για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων δεν κλείνει εντελώς το δίκτυο του λονδρέζικου υπογείου, ο κ. Καν απάντησε ότι πολλοί γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς βασίζονται σε αυτόν για τις μετακινήσεις τους.

Αναφορικά με την αποκάλυψη του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι το Λονδίνο βρίσκεται «λίγες εβδομάδες» πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα ως προς την καμπύλη ταχύτητας μετάδοσης του κορωνοϊού, ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι ήταν αναμενόμενο και επισήμανε ότι 23 ασθενείς που ζούσαν στην πρωτεύουσα έχουν χάσει τη ζωή τους, επί συνόλου 55 θανάτων.

Την ίδια ώρα, μουσεία, γκαλερί, θέατρα και κινηματογράφοι ανακοινώνουν από το πρωί ότι παύουν τη λειτουργία τους, μετά από τη σύσταση της κυβέρνησης να αποφεύγονται οι μη αναγκαίες κοινωνικές επαφές και συναθροίσεις.

Εντός της ημέρας ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θα συζητήσει με τον Μπόρις Τζόνσον ένα επιπρόσθετο πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, πέρα από τα κονδύλια που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού.

Η εταιρεία ειδών ένδυσης και σπιτιού Laura Ashley γίνεται, εξάλλου, το πρώτο θύμα της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι συζητήσεις για τη διάσωσή της κατέρρευσαν λόγω των νέων συνθηκών που σηματοδοτεί για την οικονομία η τρέχουσα κρίση δημόσιας υγείας. Η εταιρεία κηρύσσει πτώχευση, αφήνοντας 2.700 εργαζόμενους μετέωρους.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 4.000 στρατιωτικοί γιατροί, χειρουργοί και νοσηλευτές τίθενται σε ετοιμότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να συνδράμουν το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας NHS.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top