ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Μπάιντεν διευρύνει τη διαφορά από τον Σάντερς

ΗΠΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ:  Ο Μπάιντεν διευρύνει τη διαφορά από τον Σάντερς

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου βρίσκεται ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά τις καθαρές του νίκες στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης (17/03) στο Ιλινόις, τη Φλώριδα και την Αριζόνα.

Στο Ιλινόις με καταμετρημένο το 84% ο Μπάιντεν κερδίζει το 59,1% έναντι 36,1 του Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά στη Φλώριδα, όπου με καταμετρημένο το 93% ο Μπάιντεν λαμβάνει 61,7% έναντι 22,9% του Σάντερς. Στο 67% των καταμετρημένων ψήφων της Αριζόνας ο Μπάιντεν λαμβάνει 42,4% έναντι 29,6% του Σάντερς. Μετά και τις αναμετρήσεις αυτές, ο τέως αντιπρόεδρος υπερδιπλασιάζει την διαφορά των 150 εκλεκτόρων που είχε από τον γερουσιαστή του Βερμόντ και δύσκολα μπορεί να χάσει το χρίσμα.

Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό η προσέλευση στις κάλπες ήταν υψηλή και στις τρεις πολιτείες. Το Οχάιο αντίθετα ανέβαλε τις προγραμματισμένες για χθες προκριματικές για αργότερα. Τις προκριματικές εκλογές έχουν επίσης αναβάλει η Τζόρτζια (24 Μαρτίου), η Λουιζιάνα (4 Απριλίου), το Μέριλαντ (28 Απριλίου) και το Κεντάκι (19 Μαΐου).

Επενδύοντας στο μήνυμα των δημοσκοπήσεων εξόδου που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι αναζητούν έναν υποψήφιο που θα ενώσει τη χώρα, στην ομιλία του από το Ντέλαγουερ όπου είναι και το σπίτι του, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην κρίση με τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι «ο ιός δεν ενδιαφέρεται αν είσαι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός. Δεν κάνει διακρίσεις στη βάση εθνικής καταγωγής, χρώματος και φύλου, ή ταχυδρομικού κώδικα. Θα αγγίξει τους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ισχύος αλλά και τους πλέον ευάλωτους της κοινωνίας μας. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε ότι η εκστρατεία του πλησίασε πιο πολύ στη διασφάλιση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος και το κατόρθωσε οικοδομώντας έναν ευρύ συνασπισμό που χρειάζεται για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Παράλληλα έκανε ακόμη ένα βήμα προσέγγισης του ανθυποψηφίου του Μπέρνι Σάντερς.

«Ο γερουσιαστής Σάντερς κι εγώ μπορεί να διαφωνούμε στην τακτική, όμως μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα», το οποίο όπως εξήγησε αφορά την παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλους τους Αμερικανούς, στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας και της μάχης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Ο Γερουσιαστής Σάντερς κι οι υποστηρικτές του έχουν φέρει ένα αξιοσημείωτο πάθος κι αγωνιστικότητα για όλα αυτά τα θέματα. Μαζί έχουν αλλάξει τη θεμελιώδη συζήτηση στη χώρα», είπε.

Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους που αποτελούν τον βασικό κορμό των υποστηρικτών του Σάντερς είπε: «Σας ακούω. Γνωρίζω τι διακυβεύεται και τι πρέπει να κάνουμε».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top