ΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προσβλήθηκαν 70 υπερήλικες σε οίκο ευγηρίας - 15 νεκροί

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προσβλήθηκαν 70 υπερήλικες σε οίκο ευγηρίας - 15 νεκροί

Τουλάχιστον 70 υπερήλικες προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σε έναν οίκο ευγηρίας στη Μαδρίτη και οι 15 από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με συγγενείς τους.

Το ίδρυμα Monte Hermoso "μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν 70 κρούσματα" μεταξύ των 130 τροφίμων του και ότι μέχρι τη Δευτέρα (16/03) είχαν πεθάνει 15 άνθρωποι, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαριάνο Μαρτίνεθ.

Ο Μαρτίνεθ πήγε στο γηροκομείο για να μάθει νέα για τη μητέρα του, ηλικίας 91 ετών, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι καλά και "δεν έχει πυρετό", σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε από τους υπευθύνους.

Οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο "κάνουν ό,τι μπορούν" για τους ηλικιωμένους, συνέχισε. "Είδα πώς έκλαιγαν", πρόσθεσε.

Οι τοπικές και εθνικές υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο η εφημερίδα El Pais γράφει ότι τουλάχιστον 19 τρόφιμοι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό στο ίδρυμα αυτό, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Μαδρίτης.

Η περιοχή της Μαδρίτης έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ισπανία. Εκεί έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά κρούσματα (4.871 σε σύνολο 11.178) και σχεδόν το 70% των θανάτων (355 σε σύνολο 491 μέχρι σήμερα).

Ένας 47χρονος άνδρας, ο Ντιέγκο Μεσένες, που πήγε στο γηροκομείο για να μάθει νέα για την 87χρονη θεία του αλλά δεν μπόρεσε να μπει μέσα, έδειξε στους δημοσιογράφους ένα έγγραφο που του έδωσαν οι υπεύθυνοι.

Εφόσον το υπογράψουν οι συγγενείς, αναλαμβάνουν την ευθύνη να αφήσουν τους δικούς τους ανθρώπους στο ίδρυμα μολονότι άλλοι τρόφιμοι πάσχουν και έχουν τεθεί σε καραντίνα στους ορόφους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Ο Μεσένες είπε ότι του πρότειναν να πάρει τη θεία του από το ίδρυμα και ότι εκείνος "αιφνιδιάστηκε" επειδή έτσι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί στην οικογένειά του. "Η κατάσταση μου φαίνεται επικίνδυνη, με σχεδόν τους μισούς να έχουν μολυνθεί", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top