ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκτακτο νομοσχέδιο με πιθανά νέα μέτρα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκτακτο νομοσχέδιο με πιθανά νέα μέτρα

Έκτακτο νομοσχέδιο για μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού καταθέτει σήμερα Τετάρτη (18/03) στη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στην αστυνομία να συλλαμβάνει άτομα που θεωρείται πως μπορεί να είναι φορείς του κορωνοϊού αλλά δεν υπακούν στις οδηγίες κοινωνικής απομόνωσης, επιτρέπει το κλείσιμο των συνόρων εφόσον κριθεί σκόπιμο, δίνει πλήρη αρμοδιότητα στην κυβέρνηση να προβεί σε προσωρινό κλείσιμο σχολείων ή να τα κρατήσει υποχρεωτικά ανοιχτά, επιτρέπει την ενεργοποίηση στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας συνταξιοδοτημένων γιατρών και φοιτητών ιατρικής κ.ά.

Τα μέτρα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το νομοσχέδιο θα περάσει εντός της εβδομάδας χωρίς ψηφοφορία.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο «όταν είναι απολύτως απαραίτητο».

Εν τω μεταξύ, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία, τα Sainsbury’s ανακοίνωσαν ότι κάθε πελάτης θα μπορεί να αγοράζει έως τρία τεμάχια από κάθε νωπό τρόφιμο και έως δύο τεμάχια από διάφορα άλλα δημοφιλή προϊόντα όπως, σαπούνια, χαρτί υγείας και γάλα μακράς διάρκειας.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αλλά τα μέτρα υιοθετούνται για να προλαβαίνουν περισσότεροι καταναλωτές τα προμηθεύονται τα απαραίτητα.

Ανάλογα όρια εφαρμόζουν πλέον και οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top