ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαψεύδει πληροφορίες για περισσότερα κρούσματα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαψεύδει πληροφορίες για περισσότερα κρούσματα

Διαψεύδει ότι τα κρούσματα στα κατεχόμενα είναι περισσότερα από 20 ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί και διευκρίνισε ότι από τα 39 άτομα που υποβλήθηκαν σε τεστ υπήρχαν και 10 υπήκοοι του ψευδοκράτους, αλλά τα δικά τους αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί προέβη στην διευκρινιστική δήλωση λέγοντας ότι πρόκειται για 39 άτομα που ήταν στο υπό καραντίνα ξενοδοχείο Σάλαμις στην Αμμόχωστο, ήταν άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο κρούσμα και οι Τ/κ εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται εκεί. «Θέλω να γνωρίζετε ότι το ιατρικό προσωπικό και οι μονάδες λοιμώξεων εφαρμόζουν με τον καλύτερο τρόπο την επιτήρηση».

Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί τα 13 νέα κρούσματα προέρχονται από την «ομάδα κινδύνου» των πολύ κοντινών προσώπων του πρώτου κρούσματος. Στο ξενοδοχείο Σάλαμις δεν εντοπίστηκε άλλο περιστατικό. Τα 20 άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό, είπε, είναι σε καλή κατάσταση.

Η Αφρίκα σε θέμα στο πρωτοσέλιδό της σήμερα αναφέρει ότι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα νέα κρούσματα δεν είναι 13 αλλά 20. Όπως γράφει τα τεστ έγιναν στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Κίπρις εδώ και 3 μέρες έχουν φύγει από τα κατεχόμενα για να επιστρέψουν στις χώρες τους περίπου 6000 άτομα. Από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου έχουν αναχωρήσει σε 3 μέρες 38 πτήσεις. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι παρά τις εκκλήσεις και τις απαγορεύσεις, χθες θεάθηκαν στη Λευκωσία και την Κερύνεια κάποιες μικρές ομάδες ανθρώπων να κάνουν βόλτα. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν όμως στους δρόμους, έχει μειωθεί δραστικά, σημειώνει η Κίπρις.

Όσον αφορά την επιστροφή Τ/κ φοιτητών από τη Βρετανία, μέσω Τουρκίας, ο «υπουργός δημοσιονομικών», δήλωσε στη Γενί Ντουζέν ότι τελικά πρόκειται για 300 περίπου άτομα και θα χρειαστούν περισσότερα από ένα ξενοδοχεία για να τους κρατήσουν εκεί υπό υποχρεωτική απομόνωση για 14 μέρες, όπως έχει αποφασίσει από χθες το «υπουργικό συμβούλιο» για όλους όσοι φτάνουν στα κατεχόμενα. Ο κ. Αμτζιάογλου πρόσθεσε ότι συνομιλούν ήδη με άλλα δύο ξενοδοχεία για να τα μετατρέψουν σε κέντρα επίβλεψης.

Ο τέως αρχίατρος – διευθυντής του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μπουλέντ Ντζινταρλί παρότρυνε με δήλωσή του εκείνους που θα υποδεχθούν τα παιδιά τους από το εξωτερικό και ειδικά από τη Βρετανία, να μην αγκαλιαστούν και να μην φιληθούν, για λόγους προστασίας. «Εφαρμόστε τις οδηγίες των υπευθύνων» προέτρεψε λέγοντας ότι όλοι μπορούν να αγκαλιαστούν μετά από 14 μέρες.

Στο μεταξύ, ο σύνδεσμος υπεραγορών στα κατεχόμενα ανακοίνωσε νέες ώρες λειτουργίας από τις 7 τ πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και καθορίζουν σε πόσα τετραγωνικά μέτρα υπεραγοράς πόσοι πελάτες και πόσοι υπάλληλοι μπορούν να είναι.

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα οι υπεραγορές είναι μεταξύ των λίγων ανοικτών καταστημάτων εδώ και αρκετές μέρες, μαζί με τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα, τις τράπεζες υπό όρους και κάποια «κυβερνητικά» τμήματα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top