ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενημερωτική κοινή ανακοίνωση Υπ. Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ με οδηγίες - Πώς εμπλέκονται οι Προσωπικοί Ιατροί

 ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενημερωτική κοινή ανακοίνωση Υπ. Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ με οδηγίες - Πώς εμπλέκονται οι Προσωπικοί Ιατροί

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με την οποία ενημερώνουν και δίνουν οδηγίες στο κοινό, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν το κοινό ότι σε περίπτωση που πολίτης αντιμετωπίζει ύποπτα συμπτώματα, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, καλείται να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος θα του δώσει τις αρχικές οδηγίες, που θα πρέπει να ακολουθήσει, ενώ στη συνέχεια ο Προσωπικός Ιατρός θα επικοινωνεί, εκεί και όπου θεωρεί απαραίτητο, με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και θα αποφασίζεται από κοινού το σχέδιο αντιμετώπισης της κάθε περίπτωσης και θα ενημερώνει τον πολίτη ανάλογα.

Επίσης, σημειώνουν ότι σε περίπτωση που πολίτης έχει διαγνωστεί θετικός και θα πρέπει να περιοριστεί στο σπίτι, θα παρακολουθείται μέσω τηλεφώνου από τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος θα του παρέχει σχετικές οδηγίες. 

Ως εκ τούτου, οι εν λόγω πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τους Προσωπικούς τους Ιατρούς και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τους.

Όπως αναφέρουν «δεδομένης της έκτακτης κατάστασης, αναμένεται από όλους τους πολίτες να συνεργαστούν στον μέγιστο βαθμό και κυρίως να συμβάλλουν ώστε οι επαγγελματίες υγείας να παραμείνουν σε δράση, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», συμπληρώνοντας ότι «για να γίνει αυτό εφικτό, καλούνται οι πολίτες για μη επείγοντα περιστατικά, τα οποία δεν αφορούν συμπτωματολογία κορωνοϊού, να εξυπηρετούνται από τους Προσωπικούς ή τους Ειδικούς Ιατρούς μέσω τηλεφώνου».

«Μόνο στις περιπτώσεις επειγόντων και σοβαρών περιστατικών, σύμφωνα με την κρίση του Ιατρού και κατόπιν τηλεφωνικής αξιολόγησης, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τους ιατρούς στα ιατρεία τους. Ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες έχουν ήδη σταλεί σε όλους τους ιατρούς τους ΓεΣΥ»,προσθέτουν.

Εξάλλου, αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο Προσωπικός Ιατρός δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους δικαιούχους του καταλόγου του, θα έχει ορίσει αντικαταστάτη Ιατρό, ο οποίος αναλαμβάνει προσωρινά την εξυπηρέτησή τους, ενώ σε περίπτωση που δικαιούχος δεν έχει ανταπόκριση είτε από τον Προσωπικό του Ιατρό ή από τον αντικαταστάτη του, οφείλει να ενημερώσει τον Οργανισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ώστε να τύχει άμεσου χειρισμού από τον Οργανισμό.

Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ αναμένουν από όλους τους πολίτες την πιστή εφαρμογή των πιο πάνω εφόσον η επιτυχής διαχείριση της έκτακτης κατάστασης εξαρτάται από όλους.

Καλούν το κοινό όπως συμμορφωθεί με τα ανωτέρω, ούτως ώστε να διευκολυνθεί το έργο των παροχέων και να διασφαλιστεί στον μέγιστό δυνατό βαθμό η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που θα φέρει η πανδημία που βιώνει η Κύπρος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top