ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ- ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αρνητικός στον ιό 'αστυνομικός' - Αναζητούνται επαφές που είχε Τ/κ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ- ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αρνητικός στον ιό 'αστυνομικός' - Αναζητούνται επαφές που είχε Τ/κ

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα ελέγχου για τον κορωνοϊό σε «αστυνομικό» που υποβλήθηκε στο τεστ την Πέμπτη (19/3) και τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα το πρωί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το αρνητικό αποτέλεσμα ανακοινώθηκε τόσο από τη «γενική αστυνομική διεύθυνση», όσο και από τον «υπουργό υγείας».

Στο μεταξύ, η Κίπρις ποστασί στην ιστοσελίδα της γράφει ότι το ζεύγος των Τ/κ που είναι θετικό στον κορωνοϊό (ο σύζυγος είχε έρθει από Βρετανία όπου επισκέφθηκε τον γιο του και στη συνέχεια κόλλησε και η σύζυγος) είναι εκπαιδευτικοί και η γυναίκα φέρεται να συμμετείχε σε εκδρομή στην Τουρκία μετά που ο άντρας της γύρισε από τη Βρετανία.

Η Κίπρις ποστασί επικαλείται πηγή από τον χώρο των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία η εκδρομή έγινε μεταξύ 6-8 Μαρτίου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 40 άτομα, τα οποία τώρα αναζητούνται.

Σημειώνεται πάντως ότι η σύζυγος που χθες βγήκε θετική στον κορωνοϊό ήταν σε απομόνωση σπίτι της.

Ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε γραπτώς σήμερα ότι θα ακολουθήσουν τη νομική οδό για όσους διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και ειδήσεις είτε μέσω των ΜΜΕ είτε στα ΜΚΔ και πλήττουν το ηθικό των πολιτών.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί μέσω ανάρτησής του στα ΜΚΔ εξέφρασε δυσφορία για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, λέγοντας ότι οι «αστυνομικοί» του «δήμου» δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους ελέγχοντας χώρους εργασίας που έπρεπε να είναι κλειστοί και δεν είναι. Πρέπει να πάρουμε το θέμα σοβαρά για να σπάσουμε την αλυσίδα εξάπλωσης, πρόσθεσε ο κ. Χαρμαντζί.

Εξάλλου, τόσο ο «δήμος» Λευκωσίας, όσο και άλλοι έχουν ανακοινώσει είτε μέρες αποκλειστικής εξυπηρέτησης ατόμων άνω των 65 ετών, είτε τηλεφωνικές γραμμές για τον ίδιο λόγο.

Επιστροφή Τ/κ φοιτητών από την Βρετανία
Επαναπατρίζονται σήμερα και αύριο Τ/κ φοιτητές που βρίσκονται στη Βρετανία και θα φτάσουν στα κατεχόμενα με ναυλωμένες πτήσεις, μπαίνοντας κατευθείαν σε υποχρεωτική και ελεγχόμενη καραντίνα 14 ημερών.

Απόψε αναμένονται 168 φοιτητές και αύριο οι υπόλοιποι. Ο συνολικός αριθμός, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα, είναι μεταξύ 270 και 300.

Εκτός από ξενοδοχείο Μάλπας, όπου βρίσκονται ήδη δεκάδες άτομα σε καραντίνα, η «κυβέρνηση» θα χρησιμοποιήσει ως κέντρα επιτήρησης δύο φοιτητικές εστίες στη Λευκωσία και το Νέο Χωρίο Κυθρέας.

Στο ξενοδοχείο Μάλπας στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, οι υπό καραντίνα φοιτητές τραγουδούσαν - και χειροκροτούσαν - από τα μπαλκόνια τους το τραγούδι «Βασιλιτζιά» στα τούρκικα με το βίντεο που τράβηξε μάλλον συγγενής ενός εκ των φοιτητών, να κάνει το γύρο των ΜΚΔ. Συγγενείς των φοιτητών που ήρθαν από τη Βρετανία και πήγαν κατευθείαν στο εν λόγω ξενοδοχείο, πήγαν χθες εκεί για να τους δουν και να τους δώσουν τρόφιμα, αλλά αυτό δεν επιτράπηκε από τους «αστυνομικούς» που φυλάσσουν τον χώρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top