Απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια στο Βέλγιο και εισάγονται οι συνοριακοί έλεγχοι

Απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια στο Βέλγιο και εισάγονται οι συνοριακοί έλεγχοι

Το Βέλγιο ξεκινά ελέγχους για να σταματήσει τα "μη απαραίτητα ταξίδια" από τα χερσαία του σύνορα, ανακοίνωσε ο Πήτερ Ντε Κρεμ, Υπουργός Εσωτερικών, Ασφάλειας και Εξωτερικού Εμπορίου του Βελγίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, "το Υπουργικό Συμβούλιο της βελγικής κυβέρνησης αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να ελέγξει τα μη ουσιώδη εισερχόμενα και εξερχόμενα ταξίδια από και προς το Βέλγιο ως μέτρο για τον κορωνοϊό".

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οι τοπικές αστυνομικές περιφέρειες είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή αυτής της απόφασης, μαζί με την ομοσπονδιακή Επιτροπή Συντονισμού (COFECO), η οποία διευθύνεται από το Κέντρο Κρίσεων.

"Ειδικότερα, απαγορεύονται τα τουριστικά ταξίδια στο Βέλγιο και θα ισχύουν πλέον οι συνοριακοί έλεγχοι", ανέφερε το γραφείο του Υπουργού. Σύμφωνα με τον Ντε Κρέμ, κάθε παράβαση θα τιμωρείται αυστηρά. "Απαγορεύεται επίσης οποιαδήποτε μετακίνηση σε δεύτερα σπίτια στο Βέλγιο (ακτές και Αρδέννες)", αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE