Ισχυρός σεισμός στην Δυτικη Ελλάδα - Ζημιές και σε κτίρια

Ισχυρός σεισμός στην Δυτικη Ελλάδα - Ζημιές και σε κτίρια

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη Δυτική Ελλάδα στις 02.49 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με εκτιμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου ο σεισμός είχε ένταση 5,4 ρίχτερ με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την 'Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή.

Σε κάποιες περιοχές υπήρχαν υλικές ζημιές και σε κτίρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.