ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΙΣ : Στηρίζει τις αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

ΠΙΣ : Στηρίζει τις αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει και διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις και τα μέτρα, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (23/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του, ως προς τον περιορισμό και την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα (23/3) ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και υπεύθυνα έλαβε εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις οι οποίες, προστατεύουν τους πολίτες και ταυτόχρονα δίνουν στο σύστημα και στους επαγγελματίες υγείας, την ευκαιρία να διαχειριστούν προληπτικά και πιο αποτελεσματικά, την εξέλιξη της πανδημίας».

«Το στοίχημα πλέον, είναι η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των μέτρων», αναφέρει.
Σε ό,τι αφορά το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στην ιατρική κοινότητα, ο ΠΙΣ διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει εμπράκτως και με αποφασιστικότητα τα μέτρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και υπηρεσίες του κράτους.

Εκφράζει ακόμα την πλήρη ικανοποίηση του, διότι όπως αναφέρει η κυβέρνηση έχει λάβει σοβαρά υπόψη και έχει υιοθετήσει αρκετές από τις -επιστημονικά τεκμηριωμένες- εισηγήσεις και συστάσεις, που υπέβαλε ο Σύλλογος, τόσο προς το Υπουργείο Υγείας όσο και προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταλήγει λέγοντας ότι αντιλαμβανόμενος τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται ο τόπος αντιμετωπίζει υπεύθυνα την ανάγκη της επιστημονικής διαχείρισης της πανδημίας και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να υποβάλλει εισηγήσεις, εκεί και όπου παρίσταται ανάγκη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top