ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ένοχλημένος ο Καροτσάκης- «Απαράδεκτη και καταδικαστέα η ενέργεια του 75χρονου που σύχναζε σε καφενεία»

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ένοχλημένος ο Καροτσάκης- «Απαράδεκτη και καταδικαστέα η ενέργεια του 75χρονου που σύχναζε σε καφενεία»

Αρνητικά είναι τα 83 από τα 180 συνολικά δείγματα για κορωνοϊό, που λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μετά την επιβεβαίωση κορωνοϊού σε ηλικιωμένο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου πρόσθεσε ότι συνολικά 15 γιατροί, παθολόγοι και ειδικευόμενοι καθώς και 32 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, είναι σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους για 14 μέρες από την ημέρα που ήρθαν σε επαφή με τον 75χρονο ασθενή.

Σημείωσε επίσης πως «η Ομάδα Κρούσης και οι λοιμωξιολόγοι είναι 99% βέβαιοι ότι ο 75χρονος ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική, έφερε μαζί του τον ιό, μετά από επαφή που είχε προτού υποστεί το ελαφρύ εγκεφαλικό, που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία».

Συμπλήρωσε πως «ολοι πρέπει να αντιληφθούν το ξεκάθαρο μήνυμα πως χρειάζεται να τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής και τα Διατάγματα, ούτως ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επαγγελματιών υγείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος και  όλες οι χώρες, πρέπει να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού».  
 ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE