ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα περιορισμού εξάπλωσης συνεχίζουν να λαμβάνουν Δήμοι, οργανισμοί, Τμήματα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα περιορισμού εξάπλωσης  συνεχίζουν να λαμβάνουν Δήμοι, οργανισμοί, Τμήματα

Δήμοι, οργανισμοί, κυβερνητικά τμήματα, εταιρείες, με γνώμονα την προστασία της υγείας του κοινού και του προσωπικού τους από την εξάπλωση του κορωνοϊού, συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα, ενώ εταιρείες προσφέρουν προϊόντα για τις ανάγκες νοικοκυριών που τα έχουν ανάγκη.

Δήμος Γεροσκήπου – Παρατηρητές της Γειτονιάς
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι ενεργοποίησε τους «Παρατηρητές της Γειτονιάς» για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
 
Καλεί, παράλληλα, τους δημότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να εφαρμόζουν τις αποφάσεις που ανακοινώνονται κατά καιρούς από την Κυβέρνηση και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης για την προστασία των ιδίων και των οικογενειών τους, με βάση τις απόψεις των ειδικών.
 
 Ταχυδρομικά Γραφεία- Κλειστά
 
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι σήμερα παρέμειναν κλειστά τα Ταχυδρομικά Γραφεία Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, Αερολιμένα Λάρνακας, Ορμήδειας, Λιοπετρίου, Κέντρο Πάφου, Πέγειας.

 
Δήμος Λεμεσού - Αναστολή της συλλογής ογκωδών αντικειμένων / κλαδεμάτων
 
Ο Δήμος Λεμεσού, μέσα στα πλαίσια των αυστηρών μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί και με γνώμονα τη τήρηση των διαταγμάτων αλλά και την προστασία της υγείας του κοινού και του προσωπικού του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι από τη Δευτέρα 30.03.2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου θα σταματήσουν την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων / κλαδεμάτων και προτρέπεται το κοινό όπως σταματήσει την εναπόθεση τέτοιου είδους απορριμμάτων για περισυλλογή από το Δήμο.
 
Ο Δήμος καλεί τους δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να κρατήσουν μέσα στα υποστατικά τους όλα τα πιο πάνω υλικά ή απορρίμματα που πιθανόν να κατέχουν και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου σε σχέση με τα επικαιροποιημένα μέτρα / οδηγίες.
 
 DP World Limassol – Νέου μέθοδοι ηλεκτρονικών πληρωμών
 
Την εφαρμογή δύο νέων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της JCC, ανακοίνωσε η DP World Limassol, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της να διενεργούν οποιαδήποτε συναλλαγή με εύκολο και ασφαλή τρόπο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της DP World Limassol, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν πληρωμές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της JCC*, ενώ οι πληρωμές τιμολογίων θα μπορούν να γίνονται μέσω των μεθόδων JCC Smart. 
 
Τμήμα Τελωνείων – Λειτουργία λόγω Covid -19
 
Το Τμήμα Τελωνείων, μέσα στα πλαίσια των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19), λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και, στο βαθμό που εμπλέκεται, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των λιμένων και αερολιμένων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, οι απαραίτητες τελωνειακές διατυπώσεις για μεταφορές εμπορευμάτων από κράτη μέλη και για εισαγωγές από τρίτες χώρες συνεχίζουν να διεκπεραιώνονται.
 
Το Τμήμα συνιστά στους εργασιακούς του εταίρους και στο ευρύ κοινό να επισκέπτονται τα τελωνεία μόνο εάν είναι απαραίτητο και όταν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.
 
Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων – Νόμος περί Σκύλων
 
Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, σε ανακοίνωση της, αναφέρει απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, με αφορμή την επιπρόσθετη χορηγία ύψους €50.000 προς τα καταφύγια ζώων, ότι δεν παίρνει καμία χορηγία από το κράτος, προσθέτοντας ότι τα πλείστα καταφύγια ζωοφιλικών οργανώσεων παίρνουν από  €5.000 το χρόνο.
 
Σημειώνει, τέλος, ότι η θέση της είναι πως πρέπει το κράτος να προχωρήσει και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των δύο βασικών προνοιών του νόμου Περί Σκύλων του 2002 που αφορούν τον έλεγχο στην αναπαραγωγή και τη σήμανση.

 Δήμος Αθηένου - Αρτοποιία Σεργίου – Προσφορά
 
Τα «Αρτοποιία Σεργίου Λτδ», εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Αθηένου, επικοινώνησαν σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηένου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, Κυριάκο Καρεκλά και διευθέτησαν την παράδοση 100 κιλών αλευριού διαφόρων ειδών, για να διανεμηθεί σε οικογένειες στην περιοχή του Δήμου Αθηένου που έχουν ανάγκη, ενόψει των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη νέα δωρεά, ευχαρίστησε θερμά τα «Αρτοποιία Σεργίου Λτδ» και τους συνεχάρη που τούτες τις δύσκολες μέρες στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο και  βοηθούν οικογένειες του Δήμου που έχουν ανάγκη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top