ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συνεδρίαση μικτής επιτροπής ΕΕ- ΗΒ για εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης

Πρώτη συνεδρίαση μικτής επιτροπής ΕΕ- ΗΒ για εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Maroš Šefčovič μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Gove θα προεδρεύσουν  τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στην πρώτη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου που συστάθηκε με τη συμφωνία αποχώρησης για τη διασφάλιση της εφαρμογής της συμφωνίας.

Η μεικτή επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους τόσο της ΕΕ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της εφαρμογής της συμφωνίας αποχώρησης (ΣΑ), αλλά και την επίλυση πιθανών διαφορών σχετικά με την ερμηνεία της συμφωνίας.

Η πρώτη συνεδρίασή τη Δευτέρα θα επιτρέψει την πολιτική αξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας απόσυρσης και την ενημέρωση επί των δράσεων που προγραμματίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως όσον αφορά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρειο Ιρλανδία.

Στη συνάντηση θα γίνει επίσης απολογισμός της εφαρμογής της ΣΑ επί των δικαιωμάτων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στα Κ-Μ της ΕΕ. Θα ξεκινήσει επίσης η εργασία των εξειδικευμένων επιτροπών. Δεδομένου του COVID19 και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top