LIKE ONLINE

ΚΥΠΡΟΣ: Ο υπουργός προκάλεσε παύση  δυο δευτερολέπτων στη ψύχραιμη επαγγελματία δημοσιογράφο -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ο υπουργός προκάλεσε παύση  δυο δευτερολέπτων στη ψύχραιμη επαγγελματία δημοσιογράφο -VIDEO

Για το θεμελιώδες Άρθρο 14 του συντάγματος που διασφαλίζει ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα εισόδου στη Δημοκρατία (και δε αναιρείται ούτε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης) δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πολλά. Τα ανέλυσαν και έγκριτοι νομικοί.

Περνάμε, λοιπόν, στο τελευταίο μέτρο που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση κι έχει να κάνει με τον έλεγχο οικιών. Το σύνταγμα κατοχυρώνει το άσυλο της κατοικίας και σημειώνει ότι «η κατοικία έκαστου είναι απαραβίαστος».

Όπως επεξηγείται, δεν μπορεί κανείς στα καλά καθούμενα να εισέρχεται στο σπίτι μου: «Η είσοδος εις οιανδήποτε κατοικίαν ή οιαδήποτε έρευνα εντός αυτής δεν επιτρέπεται, ειμή ότε και όπως ο νόμος ορίζη και κατόπιν δικαστικού εντάλματος δεόντως ητιολογημένου ή οσάκις η είσοδος ενεργήται τη ρητή συναινέσει του ενοίκου ή προς τον σκοπόν διασώσεων θυμάτων οιουδήποτε αδικήματος βίας ή οιασδήποτε καταστροφής».

Όταν, λοιπόν, ως πολιτεία πραγματεύεσαι βασικά και θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, ακόμα κι αν οι συνθήκες το απαιτούν, είσαι προσεκτικός στις τοποθετήσεις σου.

Δεν μπορείς να μιλάς με απολυταρχικό τρόπο όπως έπραξε ο κ. Νουρής τοποθετούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η δημοσιογράφος Αιμιλία Κενεβέζου τον ρώτησε κατά πόσον «μπορεί ο αστυνομικός της γειτονιάς να κτυπήσει την πόρτα μου και να ελέγξει ποιοι βρίσκονται στο σπίτι μου;». Η απάντηση ήταν άμεση. «Βεβαίως» είπε με απόλυτο τρόπο ο κ. Νουρής τη στιγμή που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο υπό πολύ σοβαρές προϋποθέσεις. Ακόμα και η Αιμιλία Κενεβέζου που φημίζεται για το προσόν της να προσεγγίζει τα δημοσιογραφικά θέματα άνευ συναισθηματικών εξάρσεων, εκπλάγηκε. Χρειάστηκε δύο δευτερόλεπτα για να προχωρήσει στην επόμενη ερώτηση.

Όταν λοιπόν τον κάλεσε να πει κατά πόσον «είναι νόμιμο» ο υπουργός Εσωτερικών προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη: «Αυτό θα το δείξει ο χρόνος». Με απλά λόγια, για τον κ. Νουρή δεν παίζουν ρόλο τα δικαιώματα ενός πολίτη, αλλά τι θα αποφασιστεί. Κι άμα λάχει επιστρέφουμε και στη δεκαετία του ’60.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top