ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα

Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 3/04, στα κατεχόμενα.

Όπως δήλωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, τα 3 είναι από την κατεχόμενη Λάπηθο και 4 από την Καρπασία, όλα από επαφές. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 88.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, ανέφερε επίσης ότι μια ασθενής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ χωρίς να είναι διασωληνωμένη. Ο κ. Πιλλί είπε εξάλλου ότι άλλος ασθενής που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μεταφέρθηκε σε δωμάτιο νοσοκομείου. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις επαφές στην κατεχόμενη Λάπηθο, πρόσθεσε.
 
Η «επικεφαλής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας», Φιγκέν Ιντζέ, ανέφερε από την πλευρά της ότι 843 άτομα παραμένουν σε περιορισμό σε δωμάτια ξενοδοχείων μετά την επιστροφή τους στα κατεχόμενα, ενώ το πρώτο κρούσμα αφορούσε τουρίστα από τη Γερμανία.
 
Σε σχετική ερώτηση για τη διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων, είπε ότι η διαχείριση των πόρων θα πρέπει να γίνεται με σύνεση ενώ ανέφερε ότι συνεχίζονται τα τεστ στις επαφές.
 
Η επικεφαλής νοσοκόμα Φατμά Σαβασκάν αναφέρθηκε από την πλευρά της στη σημασία της ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ.
 
Κάποιοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν τις επαφές τους, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά τους, συνέχισε. Ταυτόχρονα, επέκρινε το γεγονός ότι κάποιοι ανακοινώνουν ονόματα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ομάδας ανθρώπων στην κατεχόμενη Λάπηθο και ακολούθως θα αποφασίσουν τί νέα μέτρα θα πάρουν στην περιοχή.
 
Η ειδική λοιμωξιολόγος Σελίν Μπαρντάκ ανέφερε ότι δεν αναμένουν δραματική αύξηση στα κρούσματα και είπε ότι θα συνεχιστεί ο αργός ρυθμός των κρουσμάτων.
 
Μιλώντας στο τέλος της διάσκεψης, ο κ. Πιλλί είπε ότι πρόκειται για πόλεμο τον οποίο θα νικήσουν αν όλοι αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι και να αποφύγει τις επαφές, ενώ είπε ότι δεν αναμένει δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top