65 ΜΚΟ από ΕΕ: Ζητούν μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από τα νησιά Ελλάδας

65 ΜΚΟ από ΕΕ: Ζητούν μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από τα νησιά Ελλάδας

Εκκληση στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να προχωρήσουν σε μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τους απευθύνουν 65 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από όλη την Ευρώπη με ανοιχτή επιστολή τους.

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης επιστολής που είχε σταλεί πριν από ένα μήνα, με την οποία οι οργανώσεις έθεταν ξανά στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιτακτικά το ζήτημα της μετεγκατάστασης των παιδιών από τους καταυλισμούς του Αιγαίου σε χώρες της ΕΕ.

Στη "σκιά" της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οργανώσεις επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους και ζητούν από τις χώρες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν ασυνόδευτα παιδιά να προχωρήσουν με επείγουσες διαδικασίες τις μετεγκαταστάσεις, πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των ίδιων των παιδιών και με προτεραιότητα στους οικογενειακούς δεσμούς τους. Επίσης, ζητούν από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν μετεγκαταστάσεις και να εξασφαλίσουν ότι όλα τα ασυνόδευτα που βρίσκονται στα νησιά θα μεταφερθούν σε αυτές με ασφάλεια.

Την ανοιχτή επιστολή συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι οργανώσεις ActionAid, Διεθνής Αμνηστία, 'Αρσις, Caritas, Defence for Children International, Dirty Girls of Lesvos, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, HIAS Greece, HumanRights360, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Γιατροί του Κόσμου, Μετάδραση, Mobile Info Team, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Praksis, Solidarity Now, Παιδικά Χωριά SOS και The Home Project.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE