ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ΣΕΝΑΡΙΟ που συμφέρει (οικονομικά) στον Απόλλωνα

Το ΣΕΝΑΡΙΟ που συμφέρει (οικονομικά) στον Απόλλωνα

Τον Απόλλωνα τον συμφέρει να ολοκληρωθούν κανονικά οι διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν (και) για οικονομικούς λόγους.

Τουλάχιστον, αν κυλήσει ξανά η μπάλα στη σέντρα, θα έλθει η είσπραξη της τελευταίας δόσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη Cyta. Ως γνωστό πριν τρεις μέρες, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΑΤΗΚ να μην καταβάλει την τελευταία δόση στην ΚΟΠ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τρέχουσας σεζόν, των ομάδων που έχουν συμβόλαια με τη Cytavision ή την ΚΟΠ Τv.

Στην ομάδα της Λεμεσού, πέραν των οικονομικών λόγων, θέλουν να είναι ξανά στην Ευρώπη και για να μην χαλάσει το σερί που έχουν από το 2013 κι έπειτα. Από τότε συμμετέχουν ανελλιπώς στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, τέσσερις φορές πήγαν μέχρι τους ομίλους. Ειδικά πέρσι είχαν ρεκόρ εσόδων, αφού έβαλαν στα ταμεία τους ένα ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Από τη φετινή τους συμμετοχή, πηγαίνοντας μέχρι τα πλέι οφφ του Γιουρόπα Ληγκ, εισέπραξαν περίπου 1 εκατομμύριο.

Στο σενάριο που δεν καταστεί δυνατόν, να ολοκληρωθούν το πρωτάθλημα και το κύπελλο, το ευρωπαϊκό εισιτήριο, φαντάζει εξασφαλισμένο για τους κυανόλευκους. Βάσει των συζητήσεων που έγιναν στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης και την πρόταση του προέδρου της ΑΕΛ Αντρέα Σοφοκλέους, να μην πάει Ευρώπη η δική του ομάδα, όπως και η ΑΕΚ, αλλά οι πρώτοι τέσσερις του βαθμολογικού πίνακα. Με την προϋπόθεση ότι θα αποζημιωθεί η δική του ομάδα και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Στο σενάριο που ολοκληρωθεί μόνο η διοργάνωση του πρωταθλήματος, η οδηγία της ΟΥΕΦΑ είναι να εξασφαλίσει το τέταρτο εισιτήριο της Κύπρου, η ομάδα που θα τερματίσει στην 4η θέση. Με δεδομένο ότι «ακυρώνεται» ουσιαστικά η διοργάνωση του κυπέλλου.

Στον Απόλλωνα δεν έχουν λάβει καμία απόφαση, για το ύψος της μείωσης του ετήσιου προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. Περιμένουν άλλωστε να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Αν και εφόσον ολοκληρωθούν οι φετινές διοργανώσεις, αλλά και αν θα έχουν σημαντική απώλεια εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι λίγο πρόωρο να καθορίσουν το «μπάτζιετ», αφού σε διάφορα επίπεδα, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα.

The post Το ΣΕΝΑΡΙΟ που συμφέρει (οικονομικά) στον Απόλλωνα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top