ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Τις στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 θα εξετάσουν την Δευτέρα (07/04), οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι Υπουργοί Άμυνας της Ένωσης θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα (06/04), στις 16:00μ.μ ώρα Κύπρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο πιο πάνω θέμα.
 
Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της βοήθειας που οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών παρέχουν σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα εξετάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στις αποστολές και τις επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που διεξάγονται σε τρίτες χώρες.

Πέραν των ανωτέρω, θα επιδιωχθεί μία πρώτη προσέγγιση στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει η πανδημία στον τομέα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE