ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Τις στρατιωτικές επιπτώσεις της Πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 θα εξετάσουν την Δευτέρα (07/04), οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι Υπουργοί Άμυνας της Ένωσης θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα (06/04), στις 16:00μ.μ ώρα Κύπρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο πιο πάνω θέμα.
 
Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της βοήθειας που οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών παρέχουν σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα εξετάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στις αποστολές και τις επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που διεξάγονται σε τρίτες χώρες.

Πέραν των ανωτέρω, θα επιδιωχθεί μία πρώτη προσέγγιση στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει η πανδημία στον τομέα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE