ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:Κορυφώνεται η κόντρα ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ με δημόσια καταγγελία - Ανέντιμη προσπάθεια, το ποτήρι ξεχείλισε

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:Κορυφώνεται η κόντρα ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ με δημόσια καταγγελία - Ανέντιμη προσπάθεια, το ποτήρι ξεχείλισε

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωση της, καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να μην καταβάλλει την μισθοδοσία σε υπάλληλο που μπαίνει σε καραντίνα.

Σήμερα που η πανδημία προοδευτικά φτάνει στο απόγειο της, καταμετρώντας καθημερινά νέα κρούσματα, τα οποία δυστυχώς συνοδεύονται με απώλειες, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, βιώνουμε «την ανέντιμη προσπάθεια του Ο.Κ.Υπ.Υ να νίπτει τας χείρας του,  να μεταφέρει στον εργαζόμενο την ευθύνη της λοίμωξης του από COVID-19 την ώρα τους καθήκοντος».
 
«Έχει δώσει οδηγία όλοι να φέρουν μάσκα προστασίας και σε περίπτωση που δεν τηρείται η οδηγία και έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ο υπάλληλος θα υποχρεούται να μπαίνει σε καραντίνα άνευ απολαβών».Το ποτήρι ξεχείλισε», σημειώνεται.

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει δημόσια την συγκεκριμένη ενέργεια, αναφέροντας ότι επιφυλάσσεται καθηκόντι να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα των μελών της από τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς όπως τοποθετηθούν.

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, οι ιατροί των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, όπως και το υπόλοιπο παραϊατρικό προσωπικό εργάζονται ακούραστα με αυτοθυσία και αλτρουισμό, για να σώσουν και να βοηθήσουν όσους πιο πολλούς συμπολίτες μας από τον COVID-19.

Από την αρχή της πανδημίας η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι έχει καταγγείλει τον Ο.Κ.Υπ.Υ για τις «αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και ιδιαίτερα για τις σοβαρότατες ελλείψεις ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός ιατρών και  παραϊατρικού προσωπικού να νοσήσει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει κινδυνεύσει άμεσα η ζωή τους, αφού βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν θετικά περιστατικά με απλές χειρουργικές μάσκες».

Οι ελλείψεις σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, σημειώνεται, είναι «αποτέλεσμα της αδυναμίας ιατρικής επιστημονικής αντίληψης, της διοικητικής και οργανωτικής ανικανότητας του Ο.Κ.Υπ.Υ, ο οποίος προσπαθεί επικοινωνιακά να αποδείξει ότι δήθεν υπήρχαν και υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».   

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top