ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα 29 νέα κρούσματα- «Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα 29 νέα κρούσματα- «Αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Την καθιερωμένη ενημέρωση του και των λειτουργών των ΜΜΕ έκανε στις 18:00 της Τρίτης 7/5 ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωστρίκκη 29 είναι τα άτομα που βρέθηκαν θετικοί στον ιό χαρακτηρίζοντας σωστό τον δρόμο που ακολουθούμε αλλά μακρύ.

Διευκρινίσεις δόθηκαν τόσο για το σύνολο των εργαστηριακών αναλύσεων ενώ παράθεσε και στοιχεία των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Έχω μπροστά μου τα σημερινά δεδομένα για τα νέα περιστατικά COVID-19. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 29 από σύνολο 1,353εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-22 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,

-3 άτομα από τη δειγματοληψία της Πάφου από σύνολο 371 εργαστηριακών διαγνώσεων που διεξήχθησαν χθες και σήμερα,  και

-4 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 494 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σε σχέση με τα δέκα περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα εννέα βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και ένα που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από ταξίδι.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα 494 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 13,017 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 364 από τα 494 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 47 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Παρατηρώντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών έχουμε τα εξής στοιχεία:

- Την Τετάρτη, 1η Απριλίου, από τις 779 εργαστηριακές διαγνώσεις είχαμε 58 κρούσματα, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράψαμε μέχρι τώρα.

- Την Πέμπτη, 2 Απριλίου, είχαμε 36 κρούσματα από 603 αναλύσεις.

- Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, είχαμε 40 κρούσματα σε 668 αναλύσεις.

- Το Σάββατο 4 Απριλίου, από σύνολο 698 αναλύσεων είχαμε 30 κρούσματα

-  Την Κυριακή από σύνολο 792 αναλύσεων έχουμε 20 κρούσματα

-  Την Δευτέρα 6/4, από σύνολο 718 εργαστηριακών διαγνώσεων, είχαμε 19 κρούσματα.

Δεδομένων των πιο πάνω, τα σημερινά 29 κρούσματα επί συνόλου 1,353 εργαστηριακών διαγνώσεων συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις μας ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός αλλά παραμένει μακρύς.

Εκτιμούμε ότι αυτή η πορεία δεν είναι τυχαία. Την αποδίδουμε στη στρατηγική της αυστηρής ιχνηλάτησης και στην αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων, η οποία οφείλεται στη δική σας συνεργασία. Όπως είπαμε πολλές φορές, αυτές οι μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα για τη συνέχεια.

Η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε μπροστά μας τις τελευταίες μέρες μας επιτρέπει να ατενίζουμε τη συνέχεια με αισιοδοξία αλλά καθιστούμε σαφές ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και δεν έχουμε την πολυτέλεια λαθών. Η συμβουλή μας, λοιπόν, παραμένει η ίδια: Μείνετε στο σπίτι και παίρνετε μέτρα αυτοπροστασίας. Σας ευχαριστώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top