ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς - 13 συνάνθρωποι μας κρίσιμα στην εντατική

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς - 13 συνάνθρωποι μας κρίσιμα στην εντατική

Την εικόνα που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έδωσε στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης 7/4 ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου  στο Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται 31 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ τις τελευταίες ώρες δόθηκαν δύο εξιτήρια.

Φαίνεται ωστόσο πως προκύπτει μια μικρή άνοδος στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας και από τους 11 ο αριθμός ανέβηκε στους 13.

Συμπλήρωσε πως  «η κατάσταση ακόμα είναι διαχειρίσιμη» τονίζοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν κερδίσουμε αυτή τη μάχη, δεν μπορεί να υπάρξει καμία κοινωνική και οικονομική εκκίνηση της χώρας»

Διαβάστε αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 31 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Συνολικά 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 11 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Συνολικά επίσης σε θάλαμο νοσηλεύονται εφτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή και καλή κατάσταση.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην πραγματικότητα του σήμερα. Υπάρχει η θετική εικόνα της σχετικής σταθεροποίησης του αριθμού των κρουσμάτων. Από την άλλη πλευρά, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αντιμετωπίζουμε έναν ιό στον οποίο δεν έχουμε ανοσία, και μια νόσο την οποία προκαλεί, για την οποία δεν έχουμε θεραπεία.

Στις μέρες που έρχονται, πιθανότατα, θα δούμε στα νοσοκομεία μας τις συνέπειες της αρχικής μη απόλυτα αυστηρής τήρησης των μέτρων. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η νόσος αυτή έχει ένα σταθερό. Τη συσχέτιση σοβαρά πασχόντων με τον αριθμό των κρουσμάτων. Ήδη από σήμερα, ο αριθμός των διασωληνωμένων στις εντατικές αυξάνεται.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα. Οι εφεδρείες σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ΜΕΘ είναι περιορισμένες.

Η κατάσταση ακόμα είναι διαχειρίσιμη. Για να συνεχίσει να είναι, είναι απόλυτα απαγορευτικός ο εφησυχασμός. Η δυνατότητα προσαρμογής μας σαν κοινωνία στον νέο τρόπο ζωής για όσο αυτό χρειάζεται, είναι αυτό που θα μας προστατεύσει.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς δυσκολεύονται σημαντικά στην καθημερινότητά τους. πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αν δεν κερδίσουμε αυτή τη μάχη, δεν μπορεί να υπάρξει καμία κοινωνική και οικονομική εκκίνηση της χώρας, καμία επάνοδος στον προηγούμενο τρόπο ζωής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top