ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν σημαντικά οι οικιστικές μονάδες παρά τη μείωση των αδειών οικοδομής

Αυξήθηκαν σημαντικά οι οικιστικές μονάδες παρά τη μείωση των αδειών οικοδομής

Σημαντική ετήσια αύξηση κατά 27% σημείωσε τον Ιανουάριο του 2020 ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρά τη μείωση που παρουσίασε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής κατά τον Ιανουάριο 2020 ανήλθε στις 538, ενώ η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €178,6 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 165,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 696 οικιστικές μονάδες.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 μειώθηκε κατά 1,1%.
 
Αντίθετα, η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 51,6% και το συνολικό εμβαδόν κατά 55,0%, ενώ ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 27,0%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top