Την ανάγκη για βελτίωση προστασίας whistle-blowers εν μέσω κρίσης κορωνοϊού υπογραμμίζει η ΚΣΣΕ

Την ανάγκη για βελτίωση προστασίας whistle-blowers εν μέσω κρίσης κορωνοϊού υπογραμμίζει η ΚΣΣΕ

Την ανάγκη για βελτίωση της προστασίας των πληροφοριοδοτών (whistle-blowers) κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση που αφορά την επιδημία του κορωνοϊού τόνισε εισηγητής της ΚΣΣΕ για το θέμα αυτό Sylvain Waserman.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΣΣΕ, ο κ. Waserman είπε πως οι περίοδοι κρίσεων δείχνουν πως οι πληροφοριοδότες  χρειάζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, αλλά και την προετοιμασία για αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων καταστάσεων πιο αποτελεσματικά.

Σχολιάζοντας πρωτοβουλία ΜΚΟ σε σχέση με την κατάσταση και τον ρόλο των πληροφοριοδοτών κατά την κρίση λόγω του κορωνοίού, ο κ. Waseman επεσήμανε πως οι πληροφοριοδότες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη ή στην αντιμετώπιση αποτυχιών των κρατών κατά τη διάρκεια της παρούσας κρίσης.

"Είναι ως εκ τούτου ένα ζωτικό στοιχείο για τις δημοκρατίες μας και η προστασία τους αποτελεί το μέτρο για το πόσο δημοκρατικοί είμαστε", ανέφερε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε σήμερα Τρίτη 2/6 αργά το απόγευμα στην Αστάνα, του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη του, την πρώτη που Κύπριου Προέδρου στο Καζακστάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE