ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά

Τα οικονομικά του Δήμου Λάρνακας είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αύριο Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις τέσσερις το απόγευμα με πρώτο θέμα συζήτησης την οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα τα έσοδα του Δήμου  έχουν «παγώσει» ενώ η μοναδική πηγή εσόδων είναι προς το παρών η κρατική χορηγία».
 
Πρόσθεσε ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να εκπονήσουμε ένα πλάνο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, αφού λόγω της πανδημίας έχει σταματήσει η ροή εσόδων στα δημοτικά ταμεία, από φόρους, διάφορα τέλη και άλλα. Οι εισπράξεις από τις παραλίες που είναι μια σημαντική πηγή εσόδων, έχουν «παγώσει» αφού η κατάσταση στην τουριστική βιομηχανία είναι «θολή» και κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα γίνει κατορθωτό ο πλανήτης να εξέλθει από τις συνέπειες του κορωνοϊού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι «ο Δήμος Λάρνακας έχει για το 2020, τακτικό προϋπολογισμό εσόδων ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ,  ποσό το οποίο δεν αναμένεται να εισπραχθεί. Την ίδια ώρα ένα μεγάλος μέρος του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου που κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με των εσόδων, αποτελείται από ανελαστικές δαπάνες».
 
Εξήγησε πως «ποσοστό ύψους 50% των δαπανών του Δήμου Λάρνακας είναι το μισθολόγιο στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν περικοπές, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν λειτουργικά έξοδα μεταξύ των οποίων οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και οι χρεώσεις του ΧΥΤΥ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top