ΥΓΕΙΑ

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος: Έτοιμος να βοηθήσει την πολιτεία

Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος: Έτοιμος να βοηθήσει την πολιτεία

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε χθες ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος με την οποία εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητα να βοηθήσει την πολιτεία με υπευθυνότητα, καθώς επίσης τονίζει ότι έχει έτοιμη ομάδα για την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου σε επιστημονικό/κλινικό επίπεδο.

Στην επιστολή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση γραπτής δήλωσης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ημερομηνίας 6/4/2020 και με τίτλο «Ενημέρωση για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους Προσωπικού Ιατρούς», ο ΠΙΣ αναφέρει ότι εν καιρώ πανδημίας  έχει αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα του και στέκεται δίπλα στην πολιτεία και την κυβέρνηση, στις προσπάθειες για τη διαχείριση και αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς του Covid-19, μέσα από την επιστημονική κατάρτιση των μελών του και την ενεργό συμμετοχή τους στην πρώτη γραμμή.
 
Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι υπερασπιζόμενος τη δημόσια υγεία, ουδέποτε διέκρινε τα μέλη του σε γιατρούς τους συστήματος υγείας και γιατρούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, για να προσθέσει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί θεσμικά, σύσσωμη την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, είτε του δημοσίου τομέα, είτε του ιδιωτικού, εντός και εκτός ΓΕσΥ.
 
«Αποστολή όλων», προσθέτει, «είτε εν καιρώ πανδημίας, είτε όχι, είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παγκοσμίως, δεν έχουμε παρατηρήσει σε καμία χώρα να βάζουν ταμπέλες σε γιατρούς εντός ή εκτός των εθνικών συστημάτων υγείας».
 
Όπως σημειώνει «οι γιατροί οφείλουν εκ της ιδιότητας τους να επιτελούν το ιατρικό λειτούργημα, ανεξαρτήτως του εάν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι στο σύστημα υγείας», προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους να επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός στους θεσμούς και ιδιαίτερα στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, που είναι το κατεξοχήν θεσμικό όργανο της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου».
 
Επιπλέον, σημειώνει ότι «τυχόν κενά και ελλείψεις θα πρέπει να αναγνωρίζονται εγκαίρως, ώστε να διορθώνονται άμεσα και με τον απαραίτητο εξορθολογισμό και τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση, να βελτιώνονται οι υποδομές παροχής υπηρεσιών υγείας», συμπληρώνοντας ότι «μόνο έτσι οι πολίτες θα μπορούν να νιώσουν, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημικής κρίσης, ότι μπορούν να εμπιστευθούν το σύστημα υγείας της χώρας για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους».
 
Καταληκτικά αναφέρει ότι «σε μία πανδημία, δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά, ιδιαίτερα τα συστήματα υγείας και σε τέτοιες στιγμές δεν είναι το σύστημα που καθορίζει τους γιατρούς, αλλά οι γιατροί το σύστημα και ευρύτερα τη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας σε όλες τους τις διαστάσεις».
 
Σημειώνεται πως η επιστολή που απέστειλε ο ΠΙΣ προς τον Υπουργό Υγείας κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top