ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κόμμα για τα Ζώα τάσσεται ενάντια στη σφαγή αμνοεριφίων χωρίς προ αναισθητική διαδικασια

Το Κόμμα για τα Ζώα τάσσεται ενάντια στη σφαγή αμνοεριφίων χωρίς προ αναισθητική διαδικασια

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον στην οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, σχετικά με τη σφαγή αμνοεριφίων, χωρίς την διαδικασία της προ αναισθησίας, όπως αυτή επιβάλλεται σύμφωνα με την νομοθεσία περί ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Σε ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου κάνει λόγο για «πρόσχημα και δικαιολογία» της κυβέρνησης, με αφορμή την πανδημία, ώστε «να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων για να σφαγιάσουν αμνοερίφια, χωρίς την διαδικασία της προ αναισθησίας».

Όπως σημειώνει «το Υπουργικό Συμβούλιο προτείνει προς την βουλή, όπως ο υφιστάμενος νόμος να τροποποιηθεί, ώστε να επιτρέπεται η σφαγή ζώων, χωρίς καμία προ αναισθητική διαδικασία, και την εξαγωγή του κρέατος στο γειτονικό Ισραήλ», για να σημειώσει ότι «η ΕΕ απαγορεύει ρητά την σφαγή ζώων χωρίς προ αναισθητική διαδικασία».

Ωστόσο, αναφέρει ο κανονισμός ΕΚ1099/2009 δίνει την δυνατότατα χαλάρωσης (παρέκκλισης) και αυτή αφορά μόνο την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των οποιονδήποτε θρησκευτικών κοινοτήτων σε κάθε κράτος μέλος, και όχι την ανάπτυξη ή την εμπορία  και εξαγωγής κρέατος.

Καλεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «όπως σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις», σημειώνοντας ότι «λύσεις υπάρχουν, όχι αυτή που προτείνει η κυβέρνηση, γιατί απλά αντίκειται και έρχεται σε σύγκρουση με τους κανονισμούς της ΕΕ, αλλά και ενάντια στην εθνική μας νομοθεσία».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top